halsojobb.se

Logo

Sommarvikarier till Korttidshem LSS

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-06-17

Ansök nu

Sommarvikarier till Korttidshem LSS

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! 

Korttidshemmen inom LSS söker nu semestervikarier. Våra verksamheter riktar sig till barn/ungdomar/vuxna med diagnos inom autismspektrumet och/eller med intellektuell funktionsnedsättning. 

Syftet med korttidsvistelse utanför det egna hemmet är dels att individen ska erbjudas miljöombyte och rekreation, dels att anhöriga därigenom kan få en viss avlösning.

Arbetsuppgifter

Din uppgift är att aktivera och handleda personerna under deras vistelsetid. Tillsammans med övrig personal ansvarar du för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten. 

Du ska bidra med att skapa en meningsfull och trygg vistelse där verksamheten formas efter deltagarnas specifika styrkor, intressen och behov. Omvårdnadsarbete förekommer.

Kvalifikationer

För att arbeta som stödassistent ska du ha gymnasieprogram med yrkesexamen från Vård och omsorgsprogrammet, Barn och fritidsprogrammet eller annan motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

För att arbeta som stödpedagog ska du ha eftergymnasial utbildning som omfattar minst 200 YH- poäng eller 60 högskolepoäng. Utbildningen skall ha en tydlig inriktning mot funktionshinderområdet och/eller det beteendevetenskapliga området. 

Kunskap om eller erfarenhet av LSS och funktionsnedsättningar är meriterande. 

Erfarenhet av att arbeta med personer med autism och/eller tydliggörande pedagogik, minst 1 år är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Arbetet sker på schemalagd tid dag, kväll och helg alternativt nattjänst. 

Intervjuer kommer ske löpande under annonstiden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse under juni, juli och augusti. Ev. bredvidgång och start tidigare. Visstid med ev. möjlighet till förlängning.

Antal platser: 5

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-17

Referensnummer: 177-18-10-Sommar

Kontaktpersoner

  • Thomas Blomliden
  • Samordnare Korttidsverksamheten
  • 0709-242671

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. 

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Sommarvikarier till Korttidshem LSS

Malmö stad