halsojobb.se

Logo

Sommarvikarier till daglig verksamhet enligt LSS

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-06-17

Ansök nu

Sommarvikarier till daglig verksamhet enligt LSS

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! 

Insatsen daglig verksamhet enligt LSS ska bidra till goda levnadsvillkor och har som syfte att skapa meningsfulla aktiviteter. Övergripande mål är att ha brukarens behov i centrum och kontinuerligt anpassa innehållet så att det är meningsfullt för brukaren. Stöd och service som ges ska vara grundade på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga. 

Malmö stad har daglig verksamhet på mer än 40 olika platser. Innehållet varierar från sinnesstimulering och social samvaro till arbete på företag i grupp eller enskilt.

Arbetsuppgifter

Vi söker engagerade medarbetare som är intresserade av att arbeta på våra dagliga verksamheter enligt LSS. 

I daglig verksamhet aktiverar och handleder medarbetare personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism samt personer med en förvärvad hjärnskada i deras dagliga verksamhet. Omvårdnadsuppgifter utifrån brukarens stödbehov förekommer. 

Tillsammans med övrig personal ansvarar medarbetarna för planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Dokumentera enskilt och tillsammans med övrig personal. Aktivitetsledarens roll innebär ett brukarnära arbete. 

Vi söker dig som är lyhörd, har god samarbetsförmåga och professionellt bemötande. Placering blir på någon av våra dagliga verksamheter i Malmö utefter verksamheternas behov. Rekrytering sker löpande under annonstiden. Vi ser gärna att du kan jobba som timvikarie innan du påbörjar ett vikariat under sommaren.

Kvalifikationer

Vård- och omsorgsprogrammet, Barn- och fritidsprogrammet eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

Erfarenhet av att ha arbetat inom LSS är meriterande. 

Erfarenhet av att arbeta med personer med autism och arbete med tydliggörande pedagogik är meriterande. 

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Körkort (B) för manuell växellåda är meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Deltid

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse Månadsvikariat deltid 87,5 % eller efter verksamhetens behov. Behovet av vikarier är störst mellan vecka 26-35 men variationer kan förekomma.

Antal platser: 10

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-17

Referensnummer: 177-18-8-Sommar

Kontaktpersoner

  • Jenny Warnerbring
  • Sekreterare DV
  • 0708-657294

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Sommarvikarier till daglig verksamhet enligt LSS

Malmö stad