halsojobb.se

Logo

Sommarvikariat som Vårdbiträde/ Stödassistent/ Stödpedagog inom LSS

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-06-17

Ansök nu

Sommarvikariat som Vårdbiträde/ Stödassistent/ Stödpedagog inom LSS

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? 

Funktionsstödsförvaltningen i Malmö stad är ny. Tillsammans arbetar drygt 2400 medarbetare med att skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! 

Våra LSS-boende söker dig som vill sommarjobba med ett omväxlande arbete med varierande arbetstider. Vill du jobba på en arbetsplats där du gör skillnad varje dag, där det finns ett bra arbetsklimat och ett stort engagemang? Tveka inte att söka!

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta inom våra LSS-boenden som stödassistent, stödpedagog eller vårdbiträde under sommaren. Ditt uppdrag är att hjälpa och stödja de boende med omvårdnad, fritids- och kulturaktiviteter så att de kan vara så självständiga som möjligt och leva det liv de önskar. 

Våra verksamheter har inriktning utvecklingsstörning, autism, förvärvade hjärnskador i vuxen ålder och fysisk eller psykisk funktionsnedsättning och brukarnas behov kan se mycket olika ut på de olika verksamheterna. 

Arbetet innebär ett individuellt bemötande där varje brukare får det stöd och den service som efterfrågas. En stor del av det dagliga arbetet består av motivationsarbete med syfte att brukarna ska uppnå ökad självständighet och mer inflytande över sin vardag. På en del verksamheter är omvårdnadsinsatserna omfattande och på vissa kan utåtagerande beteende förekomma. 

Det är viktigt att berika den enskildes fritid med meningsfulla aktiviteter utifrån brukarens behov, förmåga och intresse. Du stödjer och assisterar brukarna i det dagliga livet, samt tolkar och förtydligar kommunikationen.

Kvalifikationer

Vill du arbeta som stödassistent är det positivt om du har läst Vård- och omsorgsprogrammet eller Barn- och fritidsprogrammet, men du kan även ha annan utbildning arbetsgivaren bedömer relevant. 

Söker du arbete som stödpedagog ser vi gärna att du har pågående eller avslutade studier (högskola eller YH) inom exempelvis pedagogik, socialt arbete eller beteendevetenskap. Studerar du till sjuksköterska, fysioterapeut eller läkare ser vi gärna att du söker arbete hos oss. 

Erfarenhet av psykiatri och olika pedagogiska metoder är meriterande. 

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga.

Arbetet sker på schemalagd tid dag, kväll och helg alternativt nattjänst. 

B-körkort till manuellt växlad bil är inget krav men meriterande.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Sommarjobb / Säsongsanställning

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tjänstgöring enligt verksamhetens behov. Tillträde enligt överenskommelse under juni, juli och augusti. Ev. bredvidgång och start tidigare. 

Antal platser: 25

Ansökan

Ansök senast: 2018-06-17

Referensnummer: 177-18-7-Sommar

Kontaktpersoner

  • Ola Nederman
  • Enhetschef
  • 0768-825307

Fackliga företrädare

  • Kommunal
  • Sektion 4
  • 040-345504

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Är du redan registrerad i Funktionsstödsförvaltningens vikariebank och vill arbeta i sommar går det bra att kontakta din närmsta chef istället för att gå via annonsen. 

Ansökningshandlingar som inkommer till Malmö stad är allmänna handlingar och offentliga enligt offentlighetsprincipen. 

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 10 10 29. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.

Dela detta jobb

Logo
Sommarvikariat som Vårdbiträde/ Stödassistent/ Stödpedagog inom LSS

Malmö stad