halsojobb.se

Sommarjobb inom vård och omsorg

Ansök nu

Sommarjobb inom vård och omsorg

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Letar du efter ett roligt och meningsfullt sommarjobb? Är du intresserad av att jobba med människor? Då har vi jobbet för dig! Vi söker nu sommarvikarier till alla våra verksamhetsområden i Alunda, Gimo, Östhammar, Öregrund och Österbybruk. Du kan välja att jobba delar eller hela sommaren inom olika verksamheter.

Arbetsbeskrivning

Beroende på vilken verksamhet du väljer att jobba inom varierar arbetsuppgifterna något. Dock har alla verksamheter en gemensam nämnare: vi jobbar med vård och omsorg av personer som är i behov av hjälp.

Du kan välja att arbeta inom följande områden:
• Ordinärt boende (tidigare kallad hemtjänst), som innebär att du går hem till personer som på grund av ålder, sjukdom eller funktionshinder behöver stöd för att klara av att bo hemma. Arbetsuppgifter består av hemhjälp, personlig omvårdnad, att följa med på aktiviteter och att avlösa anhöriga som behöver ledigt. Här kan man även välja att jobba nattskift med nattpatrullen. 

• Särskilt boende (tidigare kallad äldreboende), är till för den som behöver större omvårdnadsbehov och inte kan bo kvar i sitt hem. Du arbetar tillsammans med undersköterskor, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeuter och sjukgymnaster för att ge en god omvårdnad och stimulera brukare så att de kan åldras med värdighet.

• Personlig assistans, innebär att du arbetar hemma hos en individ med funktionsnedsättning, som genom en assistent kan få möjlighet att leva sitt liv som alla andra människor i samhället. Hjälpen kan bestå av omvårdnad, medicinering, hushållsgöromål och sociala aktiviteter.

• Gruppboende för funktionsnedsatta, är en boendeform för vuxna med funktionsnedsättning. De boende har egna lägenheter, men har även tillgång till gemensamma utrymmen där det finns personal dygnet runt. Personalens uppgift är att ge individanpassat stöd och tillsammans med de boende skapa en aktiv fritid.

• Resurshemmet Bojen, korttidsboende för funktionsnedsatta barn och unga. Syftet är att ge stöd och avlastning till föräldrar som har barn med olika funktionsnedsättningar. På Bojen får barnen chansen att träffa kompisar och andra vuxna, och får prova på olika fritidsaktiviteter.

• Korttidsenheten, är till för de som har behov av viss rehabilitering eller en närstående som behöver avlastning. Även personer i behov av vård i livets slutskede kan få en korttidsplats beviljad. Korttidsplats för avlastning kan vara tillfälligt eller ske i regelbundna perioder.

• Närvårdsenheten, ansvarar för äldre multisjuka personer med behov av utredning och medicinsk behandling som kan utföras inom primärvårdens ansvarsområde och som inte kan ges i bostaden. Här ges palliativ vård, och sviktplatser för den specialistanslutna hemsjukvården (SAH), utredning av vård- och omsorgsbehov samt uppföljning efter utskrivning från sjukhus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har goda kunskaper i svenska språket, både i tal och skrift. För att få arbeta med omvårdnad måste du vara minst 18 år när du påbörjar ditt jobb hos oss.
Vi ser gärna att du fullgjort omvårdnadsprogrammet eller annan utbildning vi bedömer som likvärdig, men vi tar gärna emot din ansökan även om du inte har formell utbildning. Har du erfarenhet av omvårdnadsarbete ser vi det som meriterande. Det är också en fördel om du har körkort då vissa av våra jobb kräver det.

För att du ska trivas hos oss bör du ha ett genuint intresse av att arbeta med människor. Som person är du lyhörd för andras behov, har stark servicekänsla och god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

OBS! 
Om du redan är registrerad hos oss som vikarie behöver du inte skicka in någon ansökan. Allt du behöver göra är att logga in i TimePool och registrera tillgänglig tid. Vi kommer att meddela dig via e-post när det finns ett sommarvikariat att anmäla intresse för.

När du söker sommarjobb hos oss räcker det med om du anger personuppgifter samt utbildningar och erfarenheter i det personliga brevet. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnummer till

Östhammars kommun 
Bemanningsenheten
Box 66
742 21 Östhammar

Anställningsform Sommarjobb / Säsongsanställning
Omfattning Timavlönad
Tillträde Ansök nu, vi tillsätter sommarvikariaten löpande.
Referensnummer KS-2018-67

Kontaktpersoner
Gabriella Svanberg
Bemanningschef
0173-861 44

Facklig representant
Torgny Bohlin
Kommunal
0173-863 93

Dela detta jobb

Sommarjobb inom vård och omsorg

Östhammars kommun