halsojobb.se

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Avdelning vuxen

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Avdelning vuxen

Sista ansökningsdatum: 31 januari 2021
Referensnummer: 5968

Anställningsform: Sommarjobb

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Marie Eriksson, HR-konsult, 013-206925, Marie.A.Eriksson2@linkoping.se

Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54, Eva.Stjarnstrom-Nilsson@linkoping.se

Gustav Södling, Facklig företrädare, Vision, 072 574 0003, gustav.sodling@fv.vision.se

 

Om arbetsplatsen

Inom Avdelning vuxen bedrivs handläggning av ärenden gällande ekonomiskt bistånd på 6 enheter med olika inriktning: Mottagning, Arbetsmarknad och försörjning 1-4 samt Integration. Enheterna leds av respektive enhetschef.

Inom enheterna handläggs ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt socialtjänstlagen samt att bakomliggande orsaker och eventuella hinder för egen försörjning utreds. Målet är att individen så snart som möjligt ska bli självförsörjande. Arbetet bedrivs utifrån en helhetssyn där insatser planeras tillsammans med andra samverkanspartners.

Arbetsbeskrivning

Avdelning vuxen, inom enheterna som arbetar med ekonomiskt bistånd söker nu sommarvikarier till sommaren 2021. Detta är en unik möjlighet för dig som vill få erfarenhet inom myndighetsutövning.

Sommarvikarier arbetar i första hand med att handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd och ha klientkontakt när ordinarie personal är på semester.

Sommarvikariatet är förlagd under perioden juni till augusti. Möjlighet till ledigheter under den här tiden är begränsade. I vissa fall erbjuder vi även timvikariat redan under våren 2021, med introduktion och arbete på någon av avdelningens enheter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen, är socionomstuderande eller studerar annan beteendevetenskaplig utbildning. Dokumenterad utbildning i socialrätt samt erfarenhet av arbete med ekonomiskt bistånd är meriterande. Har du annan erfarenhet från myndighetsutövning och myndighetsdokumentation är det meriterande.

Arbetsuppgifterna förutsätter förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du initierar arbetsuppgifter på egen hand inom ditt ansvarsområde.

Du har välgrundade värderingar och har förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du kan hantera stressiga situationer och behåller fokus på uppgiften samt kan ta snabba beslut. Du är trygg och har god självinsikt samt förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen.

Hos oss är det viktigt att du är socialt aktiv i yrkesmässiga sammanhang och har förmågan att skapa kontakter.

Information om tjänsten

Tillträde: Juni 2021

Anställningsform: Visstidsanställning juni - augusti

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 15-20

Dela detta jobb

Sommarjobb inom ekonomiskt bistånd till Avdelning vuxen

Linköpings kommun