halsojobb.se

Socionom till skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet

Ort
Utgår

2020-03-01

Ansök nu

Socionom till skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Skolförvaltningen är kommunens näst största förvaltning och arbetar målinriktat för en tillgänglig skola för alla. Vi ansvarar för förskola, familjedaghem, öppen förskola, förskoleklass, fritidshem, grundskola, grundsärskola, fritidsgårdar samt vår lägeranläggning i Knapped.

Skrantaskolan är en 7-9 skola, belägen i Karlskogas södra stadsdel. Skolan har idag ca 400 elever. På skolan finns förberedelseklass och två särskilda undervisningsgrupper. Vi arbetar med att skapa en trygg miljö för eleverna och för att främja deras lärande arbetar vi i tvålärarsystem. Du kommer bland annat att arbeta i ett nära samarbete med elevcoach och utsedda lärare vid vår särskilda undervisningsgrupp i Knapped. Med denna tjänst gör Skrantaskolan nu en särskild satsning inom socialt arbete med inriktning fostran och trygghet.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Ansvar för den sociala och psykosociala verksamheten i Knapped på individ-, grupp- och organisationsnivå.
Tillför psykosocialkompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet. I tjänsten arbetar du även med stöd-, motivations- och krissamtal samt utredande och rådgivande samtal till enskilda elever och deras familjer relaterade till skolsituationen.

Stödja elever med skola och andra aktiviteter under lov.
I arbetet ingår samarbete med föräldrar, lärare och övrig personal. Du ska även ge handledning och konsultation till skolans övriga personal. Inom sitt ansvarsområde utveckla och samordna kontakter med andra myndigheter, institutioner och organisationer. Arbeta med grupprelaterad problematik i grupper och klasser.

KVALIFIKATIONER
Socionomexamen med erfarenhet från arbete inom socialtjänsten.
Utbildning och erfarenhet av att arbeta med ART, ICDP och missbruksproblematik.

Din svenska ska vara mycket god i tal och skrift.

Det är en självklarhet att du har intresse för skolutveckling samt har en god samarbetsförmåga.
Erfarenhet av arbete med barn och unga med social problematik är meriterande.

ÖVRIGT
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Socionom till skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet

Karlskoga kommun Skolförvaltningen