halsojobb.se

Socionom eller beteendevetare till Gärdesskolan, Engelbrektsskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-04-15

Ansök nu

Socionom eller beteendevetare till Gärdesskolan, Engelbrektsskolan

Arbetsplatsbeskrivning
Stockholms stad är en av Sveriges största arbetsgivare. Stockholm kommer att växa till en miljonstad till år 2030. Det ställer höga krav på oss som arbetar i Stockholms stad att bli ännu bättre. Därför behöver vi dig som vill utveckla verksamheten för stockholmarna och ett Stockholm som håller samman. Stockholms stad erbjuder spännande och utmanande arbeten med ett öppet arbetsklimat som präglas av respekt för allas lika värde.

Andelen elever med problematisk skolfrånvaro ökar i hela Stockholms stad. Det finns elever som upplever stress i sitt skolarbete och drabbas av psykisk ohälsa. Vi söker dig som vill arbeta förebyggande med elevhälsoteam, arbetslag, elever och skolledning för att främja närvaro, motverka stress och psykisk ohälsa. Tjänsten är delad mellan Gärdesskolan och Engelbrektsskolan på Östermalm.

Läs mer på

Skolorna tillsammans söker nu dig som vill arbeta med elever med hög skolfrånvaroproblematik, främja stress och psykisk ohälsa. I vår samverkan strävar vi att utveckla våra arbetssätt och rutiner och nu har du möjlighet att vara med på den utvecklingsresan.

Arbetsuppgifter
Du arbetar operativt med utveckling av arbetet att stödja skolans arbete med att få tillbaka de elever som av olika anledningar inte närvarar i skolan. I ditt arbete har du tät kontakt med elevhälsa, arbetslag och skolledning på skolorna. Tjänsten innebär även många och täta kontakter samt samverkan med elever och vårdnadshavare.

Den person vi söker ska arbeta förebyggande med fortbildning, analys, tillsammans med elevhälsan och elevråd, upprätta handlingsplaner, handleda, fungera som ett extra stöd i elevhälsoteamen och genomföra fördjupade kartläggningar för att främja närvaro, motverka stress och psykisk ohälsa.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en högskoleexamen som socionom, beteendevetare eller motsvarande. Du ska ha erfarenhet av arbete i skolan och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med elever med hög skolfrånvaroproblematik. Det är även meriterande med erfarenhet av samordnande arbete och/eller projektledning.

Som person ska du vara lyhörd och flexibel, ha en dokumenterat god samarbetsförmåga, kunna arbeta lösningsfokuserat och samtidigt ha en god förmåga att arbeta självständigt utifrån din funktion. Du har ett gott omdöme och tar hänsyn till olika aspekter innan du agerar. Du ska vara bra på att skapa förtroende och att kommunicera med medarbetare och externa aktörer i både tal och skrift.

I tillsättningen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt

Utbildningsförvaltningen erbjuder friskvård på arbetstid samt flexibel arbetstid.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Tjänsten är en projektanställning under motsvarande 12 månader med placering på Gärdesskolan. Du delar din arbetstid mellan Gärdesskolan och Engelbrektsskolan.

Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Socionom eller beteendevetare till Gärdesskolan, Engelbrektsskolan

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen