halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logo

Socionom, ekonomiskt bistånd

Företag Klippans kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-13

Ansök nu

Socionom, ekonomiskt bistånd

Arbetsplatsen

Verksamhetsområde myndighet är en del av Socialförvaltningen. Inom verksamhetsområdet myndighet finns tre enheter, enheten för barn, unga och familj, enheten för äldreomsorg, bistånd och LSS samt enheten Vuxna myndighet.

Vuxna myndighet består av 11 medarbetare samt en enhetschef. I arbetsgruppen arbetar vi dels med ekonomiskt bistånd, dels med vuxenärende. Vi har även en egen mottagningsenhet. Just nu befinner vi oss i förändringsprocess samt utveckling av arbetssätt i gruppen för ekonomiskt bistånd. Vidare har medarbetare nära till chef samt vi har och värnar om ett gott samarbete på hela myndigheten.

I Klippans kommun är vi 1600 kollegor som varje dag jobbar med samma fokus - att finnas till för våra invånare, företag och besökare. Vi är alla en viktig del av helheten och vill vara en kommun med stolta medarbetare och stolta Klippanbor. En röd tråd i vår strävan efter en gemensam kultur är att vi alla försöker leva efter våra kärnvärden "Vilja varandras framgång", "Våga sticka ut" och "Kul i jobbet".

Den politiska visionen är en kommun i utveckling där vi tillsammans skapar livskvalitet. Nyfiken? Läs mer på klippan.se/kollegaiklippan

För mer information: http://www.klippan.se

Arbetsuppgifter

Mestadels av arbetsuppgifterna består av handläggning av ekonomiskt bistånd samt planering mot självförsörjning tillsammans med den enskilde individen. Dokumentation utgör en stor del av arbetet. Du kommer även att upprätta handlingsplaner tillsammans med den enskilde samt samverka med externa och interna aktörer för att den enskilde individen skall närma sig arbetsmarknaden och självförsörjning.

System som du kommer att arbeta i är LifeCare och Mina planer.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomexamen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av handläggning av ekonomiskt bistånd och myndighetsutövning. Goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift. Det är meriterande att inneha B körkort.

Du har förmågan att skriva tydligt, klart och välstrukturerat samt har förmågan att anpassa din dokumentation utifrån den tilltänkta målgruppen. Det är viktigt att du trivs och vill arbeta med människor. Utgångspunkten är att vi möter människor där de befinner sig på ett professionellt sätt. I teamet är det viktigt med prestigelöshet samt att vi vill varandras framgång. Vi arbetar öppet i teamet och är ej rädda för att be om hjälp.

Du har förmågan att planera och organisera ditt arbete. Du har lätt för att sätta upp mål, organisera resurser, följa upp och avsluta aktiviteter. Viktigt att kunna följa instruktioner, procedurer, lagstadgade krav och policy, samt förhålla dig till uppsatta tidsplaner.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompetensbaserat rekryteringsverktyg.

Som anställd i Klippans kommun kommer du få tillgång till Förmånsklippan, en portal full med förmåner.

För allas trevnad är vår arbetstid rökfri.

Intervjuer är planerade att genomföras i januari 2022.

Om du blir erbjuden tjänst ska du uppvisa giltigt utdrag från Polisens belastningsregister.

Omfattning/Varaktighet

Heltid, 6 månader eller längre

Anställning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Tillträde: Tillträdde enligt överenskommelse, mars/april 2022. Tjänsten är ett föräldravikariat, med möjlighet till förlängning.
Tidsbegränsat till: 2023-03-12
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Fannie Stendahl , Enhetschef
Telefon 0435-28177
E-post fannie.stendahl@ klippan.se

Fackliga kontaktpersoner

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst Telefon 0435-28 000

Ansökan

Ange referens: C68597-2021-2
Sista ansökningsdag: 2021-12-13

Arbetsgivare

Klippans kommun
Socialförvaltningen - Myndighet vuxen

Dela detta jobb

Logo
Socionom, ekonomiskt bistånd

Klippans kommun