halsojobb.se

Socialsekreterare - utredning barn och familj

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-01

Ansök nu

Socialsekreterare - utredning barn och familj

Om tjänsten
Vi har samlat utredningsenheterna samt mottagningsenheten inom barn och familj för att underlätta samarbete mellan grupperna. Det leder till en nära samverkan vilket gynnar de familjer vi möter samt möjliggör en jämnare arbetsbelastning för socialsekreterarna. Förutom att utreda barn och ungdomars behov arbetar vi också med att följa upp beviljade insatser. 

Hos oss håller vi rättssäkerheten högt och det finns sammantaget en lång erfarenhet hos enhetschefer och socialsekreterare. Vi tycker det är viktigt att erbjuda en nära arbetsledning och har fortlöpande kompetensutveckling. 

Vill du bli vår nya kollega?

Din profil
Du har socionomexamen, goda kunskaper i aktuell lagstiftning och god förmåga att uttrycka dig i skrift. Vi ser det som meriterande att du har erfarenhet av kvalificerade barnavårdsutredningar liksom erfarenhet av BBiC och datasystemet ProCapita.  Vi söker dig som är lugn, trygg och stabil. Du har förmåga att ta initiativ och se helheten i ditt arbete. Arbetet växlar ibland snabbt och förutsätter att du har förmåga att anpassa dig efter nya omständigheter. 
Då arbetet kan innebära resor bör du vara inställd på att detta kan vara en del i ditt arbete. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din möjlighet att bidra till verksamhetens utveckling. 

Körkort B är ett krav.

Kalmar växer och vi är nu över 70 000 invånare. 
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd. 

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Vid socialförvaltningen i Kalmar arbetar vi med den tydliga visionen I ett Kalmar för alla är vi en av Sveriges bästa socialtjänster där alla vill jobba. Tillsammans arbetar vi för att hela tiden göra Kalmar bättre i alla beslut. Varje dag.

Dela detta jobb

Socialsekreterare - utredning barn och familj

Kalmar kommun - Omsorgsförvaltningen och Socialförvaltningen