halsojobb.se

Logga

Socialsekreterare till Mottagnings- och utredningsenheten

Ort
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Socialsekreterare till Mottagnings- och utredningsenheten

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer!

Om tjänsten

Den här tjänsten vänder sig till dig som vill arbeta med socialt arbete. På riktigt. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera till fullo på de människor som är i behov av vårt stöd. Här ska vår värdegrund, - Invånaren först, Allas lika värde, Höga förväntningar - vara grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra familjer, barn och ungdomar. Målen formulerar vi tillsammans, för det är så vi vill bedriva socialt arbete!

Idag erbjuder vi för våra anställda:
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- helt digitaliserat kvalitetsledningssystem
- administrativt stöd
- 35 timmars arbetsvecka med start i september.

Vi söker nu två nya socialsekreterare då en medarbetare skall gå på föräldraledighet samt att vi behöver förstärkning med ytterligare en medarbetare

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med dina kollegor att arbeta med ärenden som innefattar barn och ungdomar mellan 0-20 år. I utredningsenheten innebär arbetet på en konkret nivå att - utreda barn och ungdomar enligt SoL & LVU med stöd av BBIC och Signs of Safety – att följa upp öppenvårdsinsatser - ta emot, göra förhandsbedömningar och fatta beslut i ärenden där barn eventuellt är i behov av skydd eller stöd - skriva yttranden i enlighet med lagen om unga lagöverträdare.

Kvalifikationer

Socionomexamen är ett krav. Det är meriternade om du har utbildning i BBIC, Signs of Safety, MI samt om du har erfarenhet av socialt arbete med barn och ungdomar. Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete krävs att du har en personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du kan kombinera kompetens och förståelse för andra människor med glimten i ögat.

Vi uppskattar om du som person har förmåga att ta initiativ och se möjligheter och uttrycka dig väl i tal och skrift . Talar du fler språk och har erfarenhet från flera kulturer är det ett plus. Du tycker, precis som vi, att detta arbetet är värt att ta sig till en kall vintermorgon trots att snöflingorna yr omkring dig och sommarljuset verkar långt borta. 

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi en del förändringsarbeten på gång så som:
- Implementering av Signs of Safety
- Införande av trygghetsteam
- Utbildningar i motiverande intervju 
- Generellt nätverksarbete
- Projekt gällande robotisering och AI i förhandsbedömningar

Mottagnings- och utredarenheten består av en mottagningsgrupp med tillhörande trygghetsteam samt två utredargrupper med tillhörande samspelsteam.

Tillträde snarast men enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.

• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.

• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare till Mottagnings- och utredningsenheten

Norrtälje kommun