halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare till Familjelänken

Ort
Kategorier
Utgår

2022-01-20

Ansök nu

Socialsekreterare till Familjelänken

Om arbetsplatsen

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av social- och omsorgsnämnden. Vi är ungefär 550 medarbetare. Hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Målgruppen inom Individ och Familjeomsorg är personer som har en social problematik. Vi arbetar med olika former av samtalsstöd samt praktiskt och pedagogiskt stöd. Hos oss finns öppenvård men också olika boendeformer. 

Familjelänken är ett samarbete mellan Råd och stöd och Utbildning- och Arbetsmarknadsförvaltningen (UAF) med målet att ge samordnat stöd till familjer med komplex problematik samt nätverksarbete. Arbetsgruppen består både av medarbetare från Råd & Stöd och från Utbildnings och arbetsmarknadsförvaltningen (UAF). 

Familjelänkens uppdrag består av två delar som riktar sig mot barn i skolåldern och deras familjer. En samordningsdel där vi med hjälp av bland annat SIP-möten och andra insatser försöker få till en fungerande samordning i familjer som har många professionella kontakter och stora utmaningar i sin vardag. Detta kan gälla kontakter med Regionen, skolgång för barnen, vårdkontakter för barn och föräldrar och andra stödkontakter. Det andra uppdraget är Nätverkslaget, det uppdraget riktar sig till barn och unga i åldern 0- 20 år som behöver hjälp att aktivera sitt privata och sitt professionella nätverk kring en specifik fråga.

Arbetsbeskrivning

Familjelänken består av medarbetare med olika professioner. Vi utför samma arbete och bidrar med olika kunskaper beroende på erfarenhet- och utbildningsbakgrund. Familjelänken har två uppdrag: Samordning i famljer med barn i ålder 6-16 och Nätverkslag för barn och unga i åldrarna 0-20 år.

I samordningsdelen arbetar du tillsammans med en kollega i familjerna och arbetet kan ske på hemmaplan, i skolan eller som stöd vid möten inom vården, Försäkringskassan eller andra instanser som kan vara till gagn för familjen. Syftet är att med hjälp av samordning av hjälpinsatser skapa bättre förutsättningar för barn och föräldrar att hantera sin situation. Vi har en systemteoretisk grund och arbetar med alla familjemedlemmar. Målet är att barnet/barnen ska nå högre måluppfyllelse i skolan och att vardagen ska fungera för hela familjen.

Som nätverksledare håller du tillsammans med en kollega ett eller flera möten (SIP eller Nätverksmöten) i syfte att mobilisera nätverket, finna lösningar och skapa samsyn och förståelse för ett barn eller en ungdom. I nätverkslaget håller du i nätverksmöten i våra lokaler alternativt via digitala kommunikationsmedel, även här är ni två stycken som är mötesledare. 

Arbetsgruppen har extern handledning en gång i månaden. Vi utgår från Platensgatan 25 i Linköping. Vi erbjuder tillsvidareanställning inom Råd & Stöd med placering på Familjelänken under perioden 2022-04-01 - 2022-12-31.

Kvalifikationer

Vi söker dig med socionomutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom relevant område, såsom pedagogik, beteendevetenskap eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn som har svårigheter i skolsituationen, erfarenhet av neuropsykiatriska funktionsvariationer (NPF). Meriterande om du har läst socialrätt. B-körkort för manuell växellåda är krav.

Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och det professionella, förhåller dig på ett sätt som är anpassat till situationen och kan ändra synsätt och förhållningssätt vid behov. För att trivas i rollen är det av vikt att värdesätta olikheter och att förstå hur bakgrund, kultur, ekonomiska förrutsättningar och grupptillhörighet påverkar familjerna vi arbetar med.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning inom Råd & Stöd med placering på Familjelänken 2022-04-01 - 2022-12-31

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 8356

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

Dela detta jobb

Socialsekreterare till Familjelänken

Linköpings kommun