halsojobb.se

Enhet ungdom 2

Erfaren socialsekreterare och vill arbeta med utredningsarbete inom SoL och LVU samt uppföljning av insatser i hemmet, familjehem och/eller HVB placeringar? Välkommen med din ansökan redan idag!

Uppsala kommun har sedan 2017 en samlad socialtjänst där myndighet, öppenvård och Råd & stöd ingår. Förvaltningen består av avdelningarna barn och ungdom, vuxen samt behandling & utredningshem.

Vi erbjuder alla nyanställda en omfattade introduktion och tillhandahåller extern handledning samt goda utvecklingsmöjligheter. En utveckling i metoden "Signs of safety" har pågått i förvaltningen under ett par år. Vi har Signs of safteycoacher som erbjuder kontinuerligt work shops och metodstöd.
På samtliga enheter finns två specialisthandläggare med gedigen arbetslivserfarenhet som ett stöd till medarbetare.

Ditt uppdrag
I arbetsuppgifterna ingår utredningsarbete inom SoL och LVU samt uppföljning av insatser i hemmet, familjehem och/eller HVB placeringar. Vi arbetar enligt BBIC och Signs of safety i nära samverkan med ungdomen och dess nätverk. Det finns goda möjligheter till stöd för ungdomarna i form av insatser i öppenvård eller utanför hemmet.
Vårt arbete vilar på en systemisk modell där familj - och nätverksarbete är viktiga delar för en ungdoms utveckling.
Arbetet sker även i nära samverkan med kollegor inom myndigheten och Råd & Stöd samt externa samarbetspartners.

Socialförvaltningen har en omfattande introduktions - och kompetensutvecklingsplan där bland annat en systemteoretisk vidareutbildning ingår.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom. Har du utbildning och erfarenhet av Signs of safety, BBIC och Procapita är det meriterande för tjänsten. Vi ser gärna att du har körkort.

Du är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare är du flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt att du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Johanna F. Trost, enhetschef, 018-727 63 51

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Florén, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med beroendeproblematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Socialsekreterare till enhet ungdom 2 Uppsala kommun

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-06-03

Ansök nu

Dela detta jobb