halsojobb.se

Socialsekreterare till Barn och unga, Rekrytering och matchning

Ort
Utgår

2021-10-21

Ansök nu

Socialsekreterare till Barn och unga, Rekrytering och matchning

Om arbetsplatsen

Social- och omsorgsförvaltningen har genomgått en stor omorganisation och består sedan 1 november av avdelningarna Barn och unga (0-20 år), Vuxna, Äldre samt Staben. Syftet med den nya organisationen är bland annat att vi ska få en ökad helhetssyn och utveckla vår samverkan utifrån ett brukarperspektiv. 

Avdelningen Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningsgrupper, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Rekrytering och matchning arbetar med att rekrytera, utreda, bedöma, handleda och utbilda resurser såsom jourhem, familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner. Här arbetar 11 handläggare och 8 resurskoordinatorer. 

Som socialsekreterare arbetar du utifrån de mål som social- och omsorgsnämnden beslutat om. Nämndens verksamhet ska genomsyras av professionellt bemötande och god tillgänglighet. Myndighetsutövningen ska ske rättssäkert och effektivt. Arbetet kräver stor flexibilitet och erfarenhet då behoven ser olika ut utifrån individens förutsättningar och arbete med olika målgrupper.

Arbetsbeskrivning

Som Socialsekreterare på Rekrytering och matchning kommer du att leta, matcha, utreda och följa upp familjehem, jourhem och akuthem. Du utreder och bedömer förmåga hos varje uppdragstagare utifrån BBIC (Barns behov i centrum), detta görs genom djupintervjuer och hembesök. I arbetet ingår även att följa upp och finnas för uppdragstagaren regelbundet under den tid som uppdragstagaren har ett uppdrag att stötta barnet/ungdomen. Vidare samverkar du med olika delar inom förvaltningen såsom barnet/ungdomens socialsekreterare likväl som du samverkar med externa aktörer.

I arbetet ingår det även att vara en del i utvecklingsuppdraget kring verksamhetssystem och BBIC bland annat. 

Arbetstider är måndag-fredag, 07:50-17:00 med flexavtal.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med högskolekurser inom psykologi, socialt arbete, förvaltningsrätt och socialrätt. Du har erfarenhet av utredningsarbete och uppföljning inom socialt myndighetsarbete och det är meriterande om du har erfarenhet av familjehemsvård. Vidare har du god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift då arbetet innehåller dokumentation. Du har B-körkort för manuell växellåda och det är meriterande om du har kunskap om MI. 

För att lyckas i rollen som Socialsekreterare har du förmågan att sätta dig in i någon annans perspektiv utan att ta över personens känslor. Arbetsdagen kan snabbt förändras och därmed har du lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och har förmågan att förändra ditt synsätt. Vidare planerar, organiserar och prioriterar du arbetet på ett adekvat sätt och du arbetar bra med andra människor där du lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. I rollen kan du komma att ställas inför svåra avvägningar och då krävs det att du kan väga samman komplex information och göra korrekta avvägningar och prioriteringar. 

Urval påbörjas efter sista ansökningsdag. I denna rekrytering använder vi oss av tester som en del i vår bedömning. Varmt välkommen med din ansökan!

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. 

Information om tjänsten

Tillträde: 2022-02-01 eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2023-02-28

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 7862

Dela detta jobb

Socialsekreterare till Barn och unga, Rekrytering och matchning

Linköpings kommun