halsojobb.se

Logga

Socialsekreterare Socialjouren Fyrbodal

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Socialsekreterare Socialjouren Fyrbodal

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Alla kommuner i Fyrbodal har sedan 2013 en gemensam socialjour i regionen med Uddevalla som värdkommun.

Ingående kommuner är Bengtsfors, Dals Ed, Färgelanda, Mellerud, Munkedal, Sotenäs, Tanum, Vänersborg, Orust, Åmål, Lysekil, Strömstad, Trollhättan och Uddevalla. Socialjouren består av totalt fem socialsekreterare varav en socialsekreterare har ett samordnande ansvar och uppdrag. Vid varje arbetspass arbetar två socialsekreterare tillsammans enligt schema och utgår ifrån Uddevalla polishus. Arbetet är indelat i både aktiv tjänstgöring och beredskapstjänstgöring och arbetstiden är förlagd utanför kontorstid. 

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består av att arbeta enligt SoL, LVU och LVM utanför kontorstid. Barn i behov av skydd och våld i nära relationer är prioriterande ärenden. Flertalet ärenden handlar också om människor i behov av stöd utifrån pågående missbruk. I varje inkommande ärende upprättas en jourrapport som berörd kommun i Fyrbodal får till sin kännedom dagen efter. Socialjouren har sitt kontor på polishuset i Uddevalla.

Socialjouren har regelbunden metod-och processhandledning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom med lång erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten och då främst inom barn och unga. Tidigare arbete i socialjoursverksamhet ses som meriterande. Du behöver vara flexibel och kunna ta snabba men väldgrundade beslut då arbetet kan vara snabbt växlande från lungt till akut läge. Du skall vara lugn och trygg i din person och ha ett gott bemötande i kontakten med våra brukare, kollegor och samverkanspartners. Polisen är en återkommande samverkanspartner i många av socialjourens ärenden.

Med anledning av beredskapstjänstgöring ska du inte ha längre restid än en timma. Du behöver dessutom vara bekväm i att arbeta på tider som innebär kväll och nattjänstgöring.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. 

B-Körkort är ett krav.

Villkor
För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare Socialjouren Fyrbodal

Uddevalla kommun