halsojobb.se

Logga

Socialsekreterare - sektionen för försörjningsstöd

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-26

Ansök nu

Socialsekreterare - sektionen för försörjningsstöd

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Sektionen har nyligen påbörjat en digitaliserings- och automatiseringsprocess i handläggningen av försörjningsstödsärenden.

Under införandetiden behöver vi förstärka med ytterligare socialsekreterare. I första hand heltid till och med oktober, men även deltid kan komma i fråga. Eventuellt kan förlängning erbjudas.

Sektionen för försörjningsstöd leds av en sektionschef. I sektionen finns två enheter som i sin tur leds av en enhetschef. 

Enhetscheferna är direkt underställda sektionschefen.

Dessutom finns 1:e socialsekreterare som ansvarar för den dagliga arbetsledningen.

Sektionen arbetar i första hand med ansökningar om försörjningsstöd. Vi arbetar dessutom med våld i nära relationer, boendeproblematik och arbetsmarknadsåtgärder i nära samarbete med andra aktörer. Vi handlägger också förmedlingsmedel, dödsboanmälningar med mera.

Arbetsuppgifter
Handläggning av försörjningsstöd. En stor del av arbetet innebär samarbete och samverkan med andra både internt som externt. Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt synsätt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller som har likvärdig högskoleutbildning och som har erfarenhet av arbete med försörjningsstöd. Du ska ha god kännedom om lagar och förordningar inom området. Du ska även ha goda kunskaper i det svenska språket såväl i tal som i skrift och vara van att arbeta och dokumentera i IT-miljöer samt ha dokumentations- och utredningsvana. Du behöver vara kreativ, ansvarsfull och uthållig samt ha god samarbets- och initiativförmåga samt klara att prioritera i vardagsarbetet.

Körkort är ett krav.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare - sektionen för försörjningsstöd

Uddevalla kommun