halsojobb.se

Socialsekreterare, placeringsenheten

Företag Halmstads kommun
Ort
Utgår

2020-03-04

Ansök nu

Socialsekreterare, placeringsenheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Barn- och ungdomsavdelningens verksamhet vänder sig till de barn, ungdomar och familjer som är i behov av stöd och hjälp på grund av sociala problem eller relationsproblematik. Den lagstiftning som framförallt är aktuell är Socialtjänstlagen (SoL), Lagen om vård och unga (LVU) och Föräldrabalken. Avdelningen ansvarar för myndighetsutövning och bistånd enligt SoL och LVU avseende barn och ungdomar, familjerådgivning, familjerätt, öppenvård, förebyggande arbete samt samverkan med skola och barnomsorg, verkställande av insatser gällande våld i nära relationer, externa placeringar av barn och ungdomar i såväl familjehem som i HVB

Arbetsuppgifter

Vi är en erfaren arbetsgrupp med 13 barnsekreterare, 7 familjehemssekreterare, 2 socialrådgivare, 1 skol-och hälsosamordnare, 1 1:e socialsekreterare och 2 enhetschefer. Vi har regelbunden handledning Som Barnsekreterare ansvarar du för placerade barn, både enligt SoL och LVU. Du hanterar alla förekommande frågor som kan uppstå i barnets liv. Du samarbetar nära med ansvarig Familjehemssekreterare. Vi arbetar nära med skolan i något som kallas Skolsatsningen och vi arbetar aktivt med hälsoundersökningar för alla placerade barn. Till vår hjälp har vi en skol-och hälsomsamordnare anställd. Alla barnsekreterare deltar i regionens nätverk för barnsekreterare.

Kvalifikationer

Du ska vara socionom eller ha motsvarande högskoleutbildning. Särskilda utbildningar som är lämpade för området är: kunskaper om barnavårdsutredningar, familjehemsplacerade barn, anknytningsteori, grundutbildning i BBIC etc. Körkort är ett krav Vårt verksamhetssystem är Procapita.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enl överenskommelse
Publicerad
2020-02-12
Ansök senast
2020-03-04

Upplysningar

 • Åsa Gustavsson
  Enhetschef
 • Markus Andersson
  Vision
  Telefon: 035-137500
  E-post: Markus Andersson
 • Anders Wessfeldt, SSR
  Telefon: 035-138594

Ansökan

Referensnummer
C35516 - 2020

Dela detta jobb

Socialsekreterare, placeringsenheten

Halmstads kommun