halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Socialsekreterare, LSS-handläggare och biståndsbedömare till avdelning vuxna

Ort
Kategorier
Utgår

2022-09-29

Ansök nu

Socialsekreterare, LSS-handläggare och biståndsbedömare till avdelning vuxna

Om arbetsplatsen

Avdelningen Vuxna stödjer social- och omsorgsnämnden med myndighetsutövning och beställning. Avdelningen består av enheterna mottagning, utredning och uppföljning, boende samt kvalitet och utveckling.

Enheten består av en multiprofessionell verksamhet vilken innefattar socialsekreterare, biståndsbedömare och LSS-handläggare. Enheten är delad på tre, där varje enhet består av en enhetschef, en enhetsssamordnare och ca 15 medarbetare från alla professioner.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu nya medarbetare till samtliga professioner; socialsekreterare, LSS-handläggare och biståndsbedömare både till tillsvidareanställningar och till vikariat. Arbetet inom professionerna består av utredningsarbete och uppföljning av beslutade insatser. I arbetet ingår även motivationsarbete (MI) samt att ge information och rådgivning till brukare och samarbetspartners. Andra förekommande arbetsuppgifter är samverkan internt inom förvaltningen samt externt med andra berörda aktörer såsom utförare och hälso- och sjukvård.

Som socialsekreterare arbetar du riktat mot personer med en missbruk- och beroendeproblematik och enligt gällande lagstiftning utifrån SoL och LVM. Som LSS-handläggare arbetar du riktat mot personer med funktionsvariationer och enligt gällande lagstiftning utifrån SoL och LSS. Som biståndshandläggare arbetar du riktat mot personer med psykisk ohälsa eller somatiska sjukdomar och enligt gällande lagstiftning utifrån SoL.

Du kommer att möta vuxna i utsatta situationer, där den ena dagen inte är den andra lik. Det är ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får en chans att bidra. Som stöd i ditt arbete finns mentorer, arbetsgruppens ärendehandledning, extern handledning, administrativt stöd, enhetssamordnare samt stöd av enhetschef.  

Arbetstiden är förlagd vardagar kl 07:45-17:00 med flextidsavtal och arbetsplatsen ligger i centrala Linköping.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen. Det ses som meriterande om du dessutom har kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Vi ser det som positivt om du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete samt arbete av utredning och uppföljning. För tjänsterna som LSS-handläggare ser vi gärna att du erfarenhet av LSS-lagstiftningen. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete inom missbruk- och beroendeproblematik, socialpsykiatri eller LSS. Det är även meriterande om du har tidigare erfarenhet av verksamhetssystemet Treserva och IBIC.

B-körkort är ett krav då resor förekommer inom tjänsten och du behöver även ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift då tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter med tillhörande dokumentation.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du som person har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter, du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du är lugn, stabil och har förmågan att hantera pressade situationer på ett bra sätt. Vidare är du duktig på att prioritera, planera och du tar ansvar för dina uppgifter. Du arbetar även bra med andra människor och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och har en god förmåga att lyssna, kommunicera och lösa uppkomna konflikter på ett konstruktivt sätt. Som person är du trygg och kan se relationer i sitt rätta perspektiv och kan skilja på det personliga och det professionella.

Urval påbörjas efter sista ansökninsdag och intervjuer kommer preliminärt att hållas vecka 40 och 41. Vi ber dig vänligen ladda upp ditt examensbevis i samband med din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning och tidbsbegränsad anställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 5

Ref. nr: 10084

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Socialsekreterare, LSS-handläggare och biståndsbedömare till avdelning vuxna

Linköpings kommun