halsojobb.se

Socialsekreterare inom LSS till Avdelningen Barn och Unga

Ort
Utgår

2021-10-24

Ansök nu

Socialsekreterare inom LSS till Avdelningen Barn och Unga

Om arbetsplatsen

Avdelningen för Barn och unga består av Mottagning, fyra Utrednings- och uppföljningenheter, Familjerätt, Rekrytering och matchning samt Kvalitet och utveckling. Avdelningen leds av avdelningschef tillsammans med 8 enhetschefer. Avdelningen har uppdraget att utreda, besluta om och tillgodose insatser utifrån målgruppens behov samt driva uppföljnings-, kvalitets- och utvecklingsarbetet med fokus på barn och unga.

Utrednings- och uppföljningsenheterna består av två team med 8 + 8 socialsekreterare som arbetar antingen med att utreda anmälningar och ansökningar eller att följa upp barn i samhällsvård. Varje team arbetsleds av en enhetssamordnare. Inom grupperna tar vi ett gemensamt ansvar för de ärenden som behöver fördelas. Detta arbetssätt ger oss goda möjligheter att hålla en hög kvalitét på vårt arbete, att utveckla våra metoder och att samverka med brukaren i fokus.

Inom enhet 1 så handläggs ärenden inom LSS och funktionshinder kopplat till barn och unga. Dessa ärenden handläggs av ca 5 socialsekreterare med inriktning mot LSS och arbetsleds av en LSS-samordnare. Nu söker vi två nya medarbetare som kommer arbeta med dessa ärenden. 

Arbetsbeskrivning

Arbetet som socialsekreterare inom LSS består av att handlägga ärenden enligt gällande lagstiftning utifrån LSS och SOL (Socialtjänstlagen), kommunala reglementen, fastlagda mål och rutiner. Handläggaren utreder behovet, fattar beslut och ansvarar för att beslutet verkställs genom att göra en beställning till utförare. I samband med utredning ingår att ge information samt råd och stöd till brukare och samarbetspartners. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut gentemot utförare.

Vi arbetar och samverkar inom enheten och avdelningen kring alla ärenden kopplat till barn och unga. Därför kommer du ha insyn och kännedom även i andras ärenden.

Vi dokumenterar utifrån IBIC modellen (individens behov i centrum), ett behovsinriktat och systematiskt arbetssätt, där den enskilde individens behov och förmågor står i centrum. I samband med utredningen ansvarar socialsekreteraren för att ge information samt ge råd och stöd till brukare och samarbetspartners. I arbetet ingår även uppföljning av fattade beslut gentemot utförare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller beteendevetenskaplig examen med kurser i socialt arbete, socialrätt, förvaltningsrätt samt psykologi. Du har tidigare erfarenhet av socialt myndighetsarbete, utredningsarbete och uppföljningsarbete inom LSS-lagstiftningen. Vi ser det som meriterande om du arbetat enligt IBIC, har erfarenhet av målgruppen barn och unga och har vana av att arbeta i Treserva. Önskvärt är även erfarenhet av utredningsarbete mot barn och unga enligt SoL och LVU. B-körkort är ett krav för den här tjänsten.

Du har förmågan att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, då arbetet bl.a. innebär klientkontakter och dokumentation. 

Du är lugn, trygg i dig själv och kan sätta gränser när det behövs. Du kan båda arbeta självständigt och samverka tillsammans med andra, samt upprätthålla goda relationer med externa parter. Du är duktig på att prioritera och planerar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Då vi är en verksamhet i förändring behöver du kunna se helheter och ha lätt för att anpassa dig efter ändrade situationer och förutsättningar.

Inget personligt brev i din ansökan

Linköpings kommun har valt att ta bort det personliga brevet ur rekryteringsprocessen. Istället ställer vi urvalsfrågor vid ansökan som ser till den sökandes motivation och intresse samt hur väl denne uppfyller tjänstens kravprofil. Målet är att skapa en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss.   

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 7896

Dela detta jobb

Socialsekreterare inom LSS till Avdelningen Barn och Unga

Linköpings kommun