halsojobb.se

Barnenhet 3 och 4, Hamnesplanaden 3, Uppsala

Är du intresserad av ett arbete med goda utvecklingsmöjligheter och flexibel arbetstid? Vi söker dig som är socionom och har tidigare erfarenhet av utredningsarbete inom området barn.

På socialförvaltningen i Uppsala har vi skapat en omfattande introduktions - och kompetensutvecklingsplan för våra socialsekreterare där bland annat en systemteoretisk vidareutbildning ingår. Vi satsar på arbetsmiljö, specialisthandledning och välfungerande arbetsgrupper. Detta gör att du får en kontinuerlig kompetenshöjning, en rimlig arbetsbelastning och ett vardagsnära stöd från kollegor, chef och specialisthandläggare.

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta på en av socialförvaltningens myndighetsutövande enheter för barn, 0-12 år. Dessa leds av en enhetschef samt två specialisthandläggare med gedigen erfarenhet. Specialisthandläggarna fungerar som ett lättillgängligt stöd för gruppen, till exempel vid brådskande handledning och beslut.

Du kommer att genomföra utredningar utifrån SoL och LVU samt följa upp öppna insatser, familjehem eller HVB-placeringar. Vi arbetar enligt BBIC och Signs of safety i nära samverkan med barnet och övriga parter. Vårt arbete vilar på en systemisk modell där familj- och nätverksarbete är viktiga delar för ett barns utveckling.

Vi sitter centralt i Uppsala på Hamnesplanaden 3 med gångavstånd från resecentrum. Du förväntas bidra med din kompetens och erfarenhet till vårt arbete med ständiga förbättringar och utveckling av arbetssätt.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och tidigare erfarenhet av utredningsarbete i någon form inom området barn, gärna ifrån myndighet.

Vi ser gärna att du har arbetat med Signs of Safety, BBiC och i systemet Procapita. God dokumentationsvana och B-körkort är en förutsättning för att kunna genomföra arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är flexibel och har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:

Susanne Widerlöv, enhetschef barnenhet 3, 018-727 57 44
Helena Öster, enhetschef barnenhet 4, 018-727 52 14

Facklig företrädare:
Maria Persson Akademikerförbundet SSR telefon 018 - 727 24 24
Lena Florén Vision telefon 018 - 727 24 33

Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR specialist Josephine Alderson, 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Hos oss kan du arbeta med individ- och familjeomsorg och ge stöd till familjer och personer med olika typer av problematik. Vi jobbar med socialjour, bostadssociala frågor och mottagning av ensamkommande barn. Andra uppdrag handlar om familjerättsliga frågor, barnrättsfrågor, samordning mot våld i nära relationer och insatser för den nationella minoriteten romer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Socialsekreterare inom barn och familj

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb