halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Företag Vimmerby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-05-30

Ansök nu

Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.Vi söker två Socialsekreterare till Enheten för Vuxna.Ditt nya jobb

I rollen som socialsekreterare på Enheten för Vuxna ingår du i ett team om tre socialsekreterare inom området missbruk, våld i nära relation och socialpsykiatri. Som socialsekreterare har du en nära samverkan med andra enheter inom socialförvaltningen och ett bra samarbete med andra myndigheter. Samverkan såväl inom socialförvaltningen som med externa partners är en viktig del i tjänsten. Vi har ett nära ledarskap, kompetenta medarbetare, bra arbetsgrupp och ett arbete där du gör skillnad. Du får ett utmanande, roligt och viktigt arbete där du får chansen att bidra. 

Socialsekreterare socialpsykiatri

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedömma och följa upp insatser inom området socialspykiatri. Du handlägger vuxnas behov av stöd inom socialpsykiatrin, målgrupp psykisk ohälsa/funktionsnedsättning, i enlighet med socialtjänstlagen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. Du har ett nära sammarbete med socialpsykiarins öppenvårdsverksamheter-  boendestöd och dagverksamhet.

Socialsekreterare Våld i nära relation (VNR)/Missbruk 

Ditt huvuduppdrag är att utreda, bedömma och följa upp insatser inom området Våld i nära relation, brottsoffer samt bostadsfrågor i enlighet med socialtjänstlagen. Som del av din tjänst handlägger du även missbruksärenden och utreder enligt SoL och LVM. Du har ett nära sammarbete med socialtjänstens öppenvårdsverksamhet Familjeteamet, vilka verkställer beslut gällande samtalsstöd VNR samt med socialtjänstens öppenvårdsverksamhet Beroendegruppen. Du utgår från gällande riktlinjer samt väger in den enskildes behov och förutsättningar. 

 

Kvalifikationer

  • socionom/socialpedagogutbildning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. 

  • utildning i socialrätt

  • B-körkort

Kunskap om målgruppen och erfarenhet av handläggning är meriterande, likaså kunskap om verksamhetssystemet Life Care.

Som person kan du arbeta självständigt likväl som i grupp. Du har en god förmåga att kunna strukturera och planera ditt arbete. Som socialsekreterare har du daglig kontakt med människor och därmed är det viktigt att du har social kompetens, kan bygga goda relationer och har en god samarbetsförmåga. Det är viktigt att du har en bra kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-05-30

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev. Intervjuer kommer att ske löpande.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Kontaktpersoner

Maria Söderlund

Enhetschef

0492-76 91 58

 

 

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare Enheten för Vuxna

Vimmerby kommun