halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Socialsekreterare Barn- och unga, vikariat

Företag Sotenäs kommun
Ort
Utgår

2022-01-31

Ansök nu

Socialsekreterare Barn- och unga, vikariat

Sotenäs kommun, Omsorgsförvaltningen

Sotenäs - havets kommun, ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön. Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun. Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Då en av våra socialsekreterare på barn och unga skall gå på föräldraledighet i maj 2022 söker vi nu en vikarierande socialsekreterare!

På Individ- och familjeomsorgen (Ifo) i Sotenäs, arbetar 23 personer med olika förekommande uppgifter inom uppdraget för Ifo, både inom myndighet och utförarverksamhet. Vi utreder och fattar beslut om insatser för barn och unga samt vuxna utifrån SoL, LVU och LVM. Vi ansvarar för försörjningsstöd, bistånd till äldre, socialpsykiatri och LSS-lagstiftning samt familjerätt och ensamkommande ungdomar.

Att arbeta på IFO i Sotenäs innebär att du har en rimlig arbetsbelastning, vilket gör att du kan få möjlighet till reflektion och vidareutveckling i ditt arbete och kan också påverka din arbetssituation. Hos oss tar vi ett gemensamt ansvar för ett gott och kreativt klimat. Barn -och unga gruppen i Sotenäs kommun består av 3 utredande socialsekreterare, 1 familjehemssekreterare, 1 barnsekreterare samt en familjerättssekreterare. Utöver myndighetsutövarna finns ett insatsteam, som utför beviljade insatser till barnfamiljer och vuxna samt systemadministrativ personal. Vi som arbetar här är erfarna och kunniga, så hos oss får du en trevlig arbetsplats med kollegor med bred kompetens och gott kollegialt stöd. I Sotenäs har vi även en familjecentral där vi arbetar med att ge stöd och information till familjer. 

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till processhandledning i grupp och löpande kompetensutveckling. Vi erbjuder även friskvårdsbidrag. 

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår sedvanliga arbetsuppgifter för en socialsekreterare inom området barn och unga. Arbetsuppgifterna består av att utreda och bedöma barn och familjers resurser och behov samt besluta om och följa upp olika insatser enligt Socialtjänstlagen (SoL) och lagen med särskilda bestämmelser av om vård av unga (LVU). I arbetet ingår möten och samtal med barn, ungdomar och familjer, där dokumentation är en viktig arbetsuppgift. Vi arbetar utifrån BBIC och du har stöd i ditt arbete av kollegor och 1:e socialsekreterare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionom- eller socialpedagogexamen med erfarenhet av arbete med myndighetsutövning barn och unga. Vi ser att du är väl förtrogen med lagstiftning inom det sociala barnavårdsområdet. Körkort är ett krav i tjänsten.

Som person är du trygg i din yrkesroll, har ett tydligt barnperspektiv och är mån om ett gott bemötande. Som socialsekreterare ingår det i ditt dagliga arbete att träffa barn och familjer som är i behov av stöd. Det är därför viktigt att du har ett gott bemötande genom att lyssna och skapa dig en förståelse för de människor du möter i din yrkesroll. Du är lugn och stabil samt kan hantera stressade situationer. Vidare kan du organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och du har lätt för att vid behov omprioritera dina uppgifter under arbetsdagen. Du är även engagerad, positiv och har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer.

Är du personen vi söker?

Det är meriterande om du tidigare arbetat i verksamhetssystemet Combine.

Övrigt

Urval och intervjuer kommer att ske när tiden för annonsen löpt ut. 

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Vi vill att du ska få en god start hos oss. Därför får du introduktion både på din enhet och i Sotenäs kommun. Du erbjuds även möjlighet till löpande kompetensutveckling, friskvårdsbidrag och möjlighet till löneväxling. Läs mer om dina förmåner på https://www.sotenas.se/naringslivarbete/jobbahososs/

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare Barn- och unga, vikariat

Sotenäs kommun