halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Socialsekreterare barn och familj

Ort
Utgår

2021-12-05

Ansök nu

Socialsekreterare barn och familj

Om arbetsplatsen

Socialsekreterare inom Barn- och familjeenheten tillhör Mörbylånga kommuns Individ- och familjeomsorg, där kommunens samtliga socialsekreterare, biståndsbedömare samt Familjeteam och stödboendeverksamhet inryms. Arbetsplatsen ligger i centrala Färjestaden med goda kommunikationsmöjligheter till Kalmar och övriga delar av Öland. Hos oss möts du av lilla kommunens fördelar med närhet till kollegor och övriga professioner inom IFOs verksamhet, externa samarbetspartners, samt arbetsuppgifter som bidrar med bredd och helhetssyn utifrån värdegrunden Vi skapar växtkraft och livskvalitet

Inom IFO arbetar vi aktivt för att vara en hälsosam arbetsplats där varje medarbetare spelar en viktig roll för att ge kommunens medborgare en god service och sociala tjänster av hög kvalitet. Mörbylånga kommun ligger i framkant i Sverige i olika jämförelser vilket också återspeglar sig i IFOs arbete.

Den närmsta arbetsgruppen består av åtta socialsekreterare samt en enhetschef. Vi söker nu en kollega som är mån om att utföra handläggning och myndighetsutövning av hög kvalitet och rättssäkerhet och som vill bidra till verksamhetens systematiska utveckling.

Arbetsuppgifter

Familjerätt, familjehemsrekrytering, Integrationsenheten barn och ungdom samt handläggning av barn och ungdomsärenden inryms i enhetens arbetsområde. Huvudsakliga arbetsuppgifter för aktuell tjänst är handläggning av barn och ungdomsärenden, 0-20 år.

Arbetet innebär samtal och samverkan med barnen, deras familjer och andra externa aktörer såsom ex hälso- och sjukvård, skola och polis. Handläggningsarbetet följer flödet från det att ett ärende aktualiseras till dess att det avslutas, med förhandsbedömning, utredning, beslut och uppföljning av beviljade insatser. Styrande i arbetet är gällande lagstiftning och förordningar inom området. Målsättningen är att varje enskilt barn ska växa upp under trygga och goda förhållanden samt ges möjlighet till en gynnsam utveckling. Vi arbetar aktivt för barnens och familjernas delaktighet.

Du ges möjlighet till regelbunden extern handledning, nära arbetsledning från enhetschef, samt utbyte av erfarna kollegor.
Vi arbetar utifrån BBIC och har under 2020 startat implementeringen av Signs of saefty. Arbetet bedrivs i huvudsak i verksamhetssystemet Procapita.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som bedöms som likvärdig.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet för uppdraget vilket innebär att du ska ha en god förmåga att ta beslut och hantera juridiska frågeställningar. Du ska ha lätt att uttrycka dig i tal och skrift på ett sätt så att den sökande förstår, vara lyhörd och i stressade situationer är det viktigt att du har förmåga att behålla ett professionellt bemötande och förhållningssätt. Det är en fördel om du är strukturerad och gillar att söka information för att få svar på olika frågor.

Individ- och familjeomsorgen i Mörbylånga kommun eftersträvar en verksamhet i utveckling och ständig förbättring därför är det viktigt att du är öppen för förändring och att tänka i nya banor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med dokumentation och handläggning enligt SoL och LVU, samt att arbeta enligt BBIC och Signs of saefty.

Körkort är ett krav. Godkända studieintyg ska uppvisas vid intervjutillfället.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

2022-03-01 eller enligt överenskommesle

Referensnummer: A1067955

Ersättning

Löneform: Månadslön

Övrigt

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Mörbylånga kommun eftersträvar en jämnare könsfördelning i våra personalgrupper. Detta är en del av kommunens övergripande jämställdhetsarbete och som vi tar hänsyn till vid rekryteringsförfarandet.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Mörbylånga kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

logga
Socialsekreterare barn och familj

Mörbylånga kommun - Stöd & Omsorg