halsojobb.se

Välkommen till Smedjebackens kommun!

I vår kommun strävar vi efter att erbjuda en arbetsmiljö där du som ny medarbetare ska känna dig väl mottagen, kunna vara delaktig och få möjligheter till ett gott arbetsliv. Det är viktigt för oss att alla känner sig delaktiga då kommunen vill främja jämställdhet, jämlikhet och integration. Vi är en kommun som ser värdet i det arbete vi gör och brinner för att ta hand om våra äldre, barn/ungdomar och ge god service till våra kommunmedborgare. Vi är en kommun som präglas av prestigelöshet och korta beslutsvägar. Det är viktigt för oss som arbetsgivare att bemöta våra medarbetares idéer och ta tillvara på deras kompetens på bästa sätt.

 Smedjebacken kännetecknas som en välkomnande kommun med bra kollegor, god kommunikation samt att medarbetare får vara sig själva. En kommun där medarbetare sprider arbetsglädje mellan varandra. Detta är en av många anledningar till varför våra medarbetare väljer att stanna kvar en längre tid i Smedjebackens kommun. Vi tror att tillsammans kan vi alla leva upp till vår värdegrund där välkomnande, trygghet, framtidstro och engagemang är våra ledord. 

Gruppen på barn- och familj består idag av utredare, familjehemssekreterare, familjerättssekreterare, barnsekreterare och mottagning. Vi är i ett uppbyggnadsskede och det finns stora möjligheter att vara med och påverka gruppens utformning. Vi är en liten kommun och ett litet socialkontor. Vi hjälper varandra och man hjälps åt med arbetsuppgifter vid behov. Tjänsterna som vi vill tillsätta är mottagning, utredare och barnsekreterare, totalt fyra tjänster. 

 Vi undanber oss vänligt men bestämt all kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringsprocessen.

Läs mer om oss på smedjebacken.se och hur vi hantera dina personuppgifter enligt GDPR.

I denna rekrytering sambetar vi med Onrec AB. 

Arbetsuppgifter

Organisationen som vi har idag med mottagning, barnsekreterare och utredare är under utveckling. Här kan du vara med och påverka dina arbetsuppgifter utifrån erfarenhet och intresse! Arbetsuppgifterna består av mottagande av anmälningar och förhandsbedömningar, utredningar enligt SoL och LVU, uppföljning av insatser och att arbeta med placerade barn och deras familjer. Du blir anställd som socialsekreterare i barn- och familjegruppen. Datasystemet vi använder idag är Treserva.

Kvalifikationer

Enligt socialstyrelsens rekommendationer vill vi att du är socionom eller har annan akademisk utbildning som kan ses som likvärdig. Erfarenhet av myndighetsutövning och barnavårdutredningar är meriterande.

B-körkort. 

Personliga egenskaper

Vi ser gärna att du som söker är intresserad av att vara med att utveckla vår verksamhet! Dina tankar och idéer är viktiga för oss och kan bidra till en utvecklande och trivsam arbetsplats. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

Arbete hemifrån 1 dag/månad om arbetet tillåter
Extern handledning
Flextid
Vi samverkar med Högskolan Dalarna för att kompetensutveckla vår verksamhet och personal. Det finns även en regional samverkan i länet.
Kommunen erbjuder även gratis träning på ett kommunalt gym 2 gånger per vecka
Om du flyttar till Dalarna för den här tjänsten kan vi i samarbete med Rekryteringslots erbjuda din familj medflyttarservice. Läs mer om det på www.rekryteringslots.se 
 
Vi vill erbjuda dig en trevlig arbetsplats med fokus på arbetsmiljön för dig och dina medarbetare. Eftersom vi tror på dialog i vår kommun erbjuder vi dessutom en dialogutbildning till alla nya tillsvidareanställda. Vi vill ha frisk och aktiv personal och vi hoppas att vårt friskvårdsbidrag bidrar till detta. Att åka kollektivt är bra för miljön och därför kan du som medarbetare få köpa busskort till rabatterat pris, tillsammans kan vi göra skillnad. Vi erbjuder dig en arbetsgivare som tror på sina medarbetare.

Victor Eriksson
072 - 371 00 56
victor.eriksson@onrec.se

Smedjebacken är en trevlig kommun i södra Dalarna, med bra kombination av trivsamt småstadsliv, storslagen natur, aktivt föreningsliv, ett rikt kulturliv och starten för Strömsholms kanal. En tillväxtkommun med små och stora företag med goda förutsättningar då vi ligger i ett strategiskt bra läge mellan Västerås och Falun/Borlänge.  Sedan länge arbetar vi med en ekologisk inriktning. Smedjebacken är närhet, vatten och utveckling, en kommun för alla. 

Logga

Socialsekreterare barn- och familj

Ort
Utgår

2019-06-06

Ansök nu

Dela detta jobb