halsojobb.se

Socialsekreterare

Företag Ånge kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Socialsekreterare

Tjänstens innehåll
Tjänsten som socialsekreterare inom försörjningsstöd innebär att arbeta med myndighetsutövning; utreda och fatta beslut enligt gällande lagstiftning, samt att främja människors möjlighet till egenförsörjning. Måluppfyllelse nås genom samverkan med arbetsmarknadsenheten i kommunen, arbetsförmedlingen, försäkringskassan och primärvården.
Socialsekreterarna i försörjningsstödsgruppen möter både personer som har goda möjligheter att i en snar framtid kunna försörja sig på egen hand och personer som av olika anledningar är i behov av stort stöd för att nå samma mål. 

Dina arbetsuppgifter blir:
- Att utifrån individuella bedömningar, planeringar och insatser arbeta för den enskildes möjligheter/väg till självförsörjning
- Att utreda och handlägga ansökningar om ekonomiskt bistånd enligt Socialtjänstlagen 
- Att samverka internt och externt för att erbjuda ett professionellt socialt arbete
 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller studerar till socionom.
Som person har du god social kompetens och du har lätt för att samarbeta med andra såväl som att arbeta självständigt. Du har ett bra bemötande och har lätt att kommunicera med den enskilde, anhöriga och medarbetare. Ditt arbetssätt präglas av engagemang, kreativitet och målvetenhet vilket bidrar till att en god kvalité för den enskilde. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 

Övrigt
Sommarvikariat, med tider enligt överenskommelse juni, juli och augusti. 
Du kommer att erbjudas introduktion och stöd från erfarna kollegor.
Intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. 
 

Så ansöker du:
Registrera din ansökan längst ned på denna sida. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ”Sök tjänst”. På www.ange.se/ledigajobb hittar du även mer information och kontaktuppgifter till våra fackliga representanter.

Sista ansökningsdag 2019-03-24

VÄLKOMMEN IN MED DIN ANSÖKAN!
 

Ånge kommun med nära 10 000 invånare ligger mitt i Sverige. Här är du omgiven av Ljungandalens storslagna landskap, vackra boendemiljöer och människor som värnar om varandra. Vi erbjuder en mängd fritidsaktiviteter och ett rikt kulturliv. Med tåg tar du dig snabbt och bekvämt till Sundsvall och Östersund för handel och nöjen. Lika enkelt kommer du till härliga fjällmiljöer där Vemdalen och Åre erbjuder skidåkning i världsklass.

 

Rekryterande chef

Rebecca Lindberg

0690250145

Dela detta jobb

Socialsekreterare

Ånge kommun