halsojobb.se

Utredningsenheter inom barn och ungdom

På socialförvaltningen arbetar vi för att göra skillnad för barn och ungdomar i Uppsala. Är du socionom med erfarenhet av myndighetsutövning inom detta område? Då ska du läsa vidare här!

Hos oss finns myndighetsutövning och insatser under samma tak och vi är en av Sveriges största socialtjänster. Vi har en stor bredd av verksamheter i egen regi, till exempel HVB-hem, familjeenheter, öppenvård och en mängd behandlingsinriktningar. Genom ett utvecklat samarbete mellan myndighetsutövning och insatser kan vi snabbare hitta rätt hjälp för barn, ungdomar och deras familjer. Detta höjer effektiviteten och kvaliteten i det sociala arbetet.

Ditt uppdrag
Du kommer att arbeta på en av socialförvaltningens myndighetsutövande enheter för barn 0-12 år eller ungdomar 13-20 år. Varje enhet leds av en enhetschef samt två specialisthandläggare med gedigen erfarenhet. Specialisthandläggarna fungerar som ett lättillgängligt stöd för gruppen, till exempel vid brådskande handledning och beslut. Du kommer att genomföra utredningar utifrån SoL och LVU samt följa upp öppna insatser, familjehem eller HVB-placeringar. Vi arbetar enligt BBIC och Signs of Safety i nära samverkan med barnet och övriga parter. Vårt arbete vilar på en systemisk modell där familj- och nätverksarbete är viktiga delar för ett barns utveckling.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomexamen och har tidigare erfarenhet av utredningsarbete i någon form inom området barn eller ungdom. Vi ser gärna att du har kunskap inom och har arbetat med Signs of safety och BBIC. Du har god dokumentationsvana, gärna i systemet Procapita, samt har B-körkort.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samtidigt som du är flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vidare har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig. Du har dessutom en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Det är också viktigt att du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Per Karlström, enhetschef, 018-727 55 67
Eva Lignell, enhetschef, 018-727 69 25
Sandra Thorngren, enhetschef, 018-727 99 05

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sandra Sjöblom, HR-specialist, 018-727 67 03
Josephine Alderson, HR-specialist, 018-727 23 04

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Sofia Venemalm, 018-727 12 13

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Socialsekreterare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-03-23

Ansök nu

Dela detta jobb