halsojobb.se

Logga

Socialsekreterare

Företag Uddevalla kommun
Ort
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Socialsekreterare

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.


I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Hjärtat i Bohuslän, liv, lust och läge ger livskvalitet!

Beskrivning

Vi förstärker med socialsekreterare till utredningsgruppen.

Vi erbjuder dig jobb i en sektion med höga ambitioner med fokus på lärande och kvalitet. Vi vill gör skillnad för barn/ungdomar och deras familjer i vardagen. Vi har ett väl uppbyggda insatser på hemmaplan med eget HVB, Stödboende, familjebehandling mm.

Som socialsekreterare arbetar du nära våra medarbetare i övriga inom Individ- Familjeomsorgen samt externa kontakter.

Den här är tjänster där du kommer att trivas om du gillar att jobba i förändring, högt tempo och stor variation i ärenden. Du får hjälp och stöd att fatta beslut i ditt arbete av din arbetsledare.

Arbetsuppgifter socialsekreterare.

Ditt arbete som socialsekreterare är betydelsefullt och mångfacetterat då du i dialog med brukaren ska arbeta för att hitta bästa lösningen för just individen i fråga. I ditt arbete utgår du från den lagstiftning och det kunskapsstöd som finns.


Du arbetar med att utreda barn och ungas behov av hjälp och stöd. Du arbetar med både frivilliga insatser och tvångsvård. En viktig del i arbetet är samverkan med de personer som finns runt barnet/ungdomen både professionella och andra. I ditt arbete ingår också att följa upp beviljade insatser.


För att trivas i rollen som socialsekreterare måste du gilla att skriva både journalanteckningar och utredningar.

Kvalifikationer.

Vi söker dig som är socionom eller socialpedagog. Det är behörighetskrav för att få arbeta som socialsekreterare. Meriterande är att du arbetat som socialsekreterare med utredningar inom barn och unga eller annan myndighetsutövning inom socialtjänst.


Du arbetar både självständigt och strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete väl. Du är relationskapande har mycket god förmåga att etablera kontakt med människor i en utsatt situation. Du är lugn och stabil och har förmågan att behålla ett realistiskt perspektiv på situationer som uppstår i arbetet som myndighetsutövare. Du är också van att dokumentera ditt arbete.


Vi ser gärna att du har erfarenhet av likvärdigt arbete, erfarenhet av BBIC är meriterande. B- körkort är ett krav.


Övrigt:


Uddevalla kommun erbjuder en friskvårdstimma per vecka på arbetstid och friskvårdspeng.


Socialtjänsten kräver att utdrag från belastning- och misstankeregister innan anställning.


Låter det intressant? Tveka inte utan sök! Intervjuer kommer att ske löpande under rekryteringsperioden.


För mer information om socialsekreterartjänsten: Lena Hansson tel 0522-696693
Ansökning senast 191120.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Socialsekreterare

Uddevalla kommun