halsojobb.se

Socialrådgivare till Förebyggande enheten

Företag Halmstads kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Socialrådgivare till Förebyggande enheten

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Socialförvaltningen ansvarar för insatser till barn, ungdomar, familjer samt personer med funktionsnedsättning eller någon form av beroende. Vi bedriver även förebyggande och uppsökande arbete och lägger stor vikt vid ett respektfullt bemötande. Förebyggande enheten bedriver Socialförvaltningens preventiva och uppsökande arbete genom generella och selektiva serviceinsatser till barn, ungdomar och föräldrar. Enheten arbetar inte myndighetsutövande. Särskilt fokus ligger på föräldraskapsstöd och nätverksarbete samt samverkan med andra aktörer, för att främja barns och ungas goda livsvillkor, från det ofödda barnet upp till 20 års ålder.

Arbetsuppgifter

Vi söker Dig som vill vara med att fortsätta utveckla och stärka vårt förebyggande sociala arbete i syfte att främja barns och ungas hälsa och förhindra att problem uppstår eller förvärras. Som socialrådgivare hos oss kommer du, tillsammans med 14 andra medarbetare, att arbeta med både grupprocesser och individuella kontakter likaväl som utvecklingsarbete på operativ som samordnande nivå. Samarbete med olika organisationer och föreningar är av stor betydelse för vårt arbete. Utifrån Nationell strategi för stärkt föräldraskapsstöd som plattform, kommer du att vara med om att bygga upp ett kommunalt samordnat stöd för en bra start i livet för barn i Halmstad.

Kvalifikationer

Vi söker dig med lämplig högskoleutbildning som socionom eller likvärdigt som arbetsgivaren bedömer lämpligt. Gärna även utbildning med inriktning på gruppledarskap, MI, barnrättsfrågor och ANDT. För att vara framgångsrik i arbetet har du lätt för att ta egna initiativ, är bekväm med att driva processer självständigt och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har ett motiverande och coachande förhållningssätt i mötet med barn, ungdomar och föräldrar. Du som söker tjänsten har förmåga att hantera och arbeta med sociala medier och digitalisering och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du är strukturerad och resultatinriktad. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2019-12-17
Ansök senast
2020-01-26

Upplysningar

 • Catarina Påhlman
  Enhetschef
  Telefon: 070 870 39 98
 • Marie Nilsson, Vision
  Telefon: 035-18 37 76
 • Sara Tuovila Larsson, SSR
  Telefon: 035-139463

Ansökan

Referensnummer
C33945 - 2019

Övrig information

Viss kvällstjänstgöring ingår i tjänsten. Urval sker löpande. Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders-och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi undanber oss vänligen med bestämt erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Halmstads kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Dela detta jobb

Socialrådgivare till Förebyggande enheten

Halmstads kommun