halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Företagslogga

Socialchef

Företag Gislaveds kommun
Ort
Utgår

2021-12-18

Ansök nu

Socialchef

Välkommen till oss i Gislaveds kommun. Här får du möjlighet att göra en insats för våra invånare på olika sätt. Vårt uppdrag handlar om att bygga vårt samhälle och vi välkomnar dig att forma det tillsammans med oss. Vi erbjuder: En modig arbetsgivare - goda utvecklingsmöjligheter - förutsättningar för att du ska må bra.

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss finner du härlig natur, åtta tätorter och en levande landsbygd. Gislaveds kommun kännetecknas av att vara en konkurrenskraftig arbetsgivare som präglas av samverkan, hög kompetens och nöjda medarbetare.

Socialnämnden arbetar med många och breda uppgifter som bl.a. uppgifter inom socialtjänsten, ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården m m.

Arbetsbeskrivning

Som socialchef i Gislaveds kommun har du en nyckelposition med att driva, leda och utveckla verksamheten in i framtiden. 

Smålänning eller inte; Du ser Gislaveds kommun som din hemarena som du är en självklar del av. Vi söker dig som har kompetensen, erfarenheten, viljan och entusiasmen att fortsätta att förändra och utveckla socialförvaltningen. 

Du har det övergripande ansvaret för hela socialförvaltningens verksamhetsområde, vilket innebär planering, ledning, samordning samt ansvar för utvecklingsarbetet och uppföljning inom verksamhetsområdet samt det övergripande ekonomiska ansvaret gällande förvaltningens budget.

Du utvecklar kommunens socialförvaltning tillsammans med socialnämnden och dina tre verksamhetschefer. Förvaltningen är uppdelad i tre områden; IFO/Funktionsstöd, Vård och omsorgsboende och Ordinärt boende -  hälso- och sjukvård/Rehab. Stabsenheten leds av en Stabschef.

Du ingår i kommunens förvaltningschefsgrupp och där har du en viktig funktion för kommunens helhetsfrågor. Här följer också omvärldsbevakning inom området och se förvaltningens verksamhet i kommunen i stort. Du ansvarar för myndighetsutövningen och har det övergripande verksamhetsansvaret för den kommunala hälso- och sjukvården i kommunen.

I rollen ingår att vara företrädare för förvaltningen gentemot, allmänhet, media, brukare samt vid kontakter med andra myndigheter.

Som socialchef är du anställd av kommunstyrelsen och direkt underställd kommundirektören. Förvaltningen har ca 1000 medarbetare - av totalt 3000 anställda - och en budget på ca 600 mkr.

Kvalifikationer

Vi förväntar oss att du har en gedigen ledarerfarenhet förvärvad inom politisk styrd organisation, har erfarenhet av att vara chef över chefer samt har arbetat i ledningsgrupp med förändring och utveckling. Väsentligt är också att du arbetat i roll med fullt bugetansvar och har du erfarenhet från något av verksamhetsområdena ser vi det som en merit.

Du besitter mycket goda ledaregenskaper kombinerat med ett gott ekonomiskt sinnelag.

Din utbildningsbakgrund är akademisk examen eller motsvarande kompetens inriktad mot socialtjänst, vård eller annan samhällsvetenskaplig inriktning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant.

Personliga egenskaper

Som person är du trygg i dig själv, har hög integritet, är förändrings- och utvecklingsbenägen, samt har hög social kompetens.  Att du är duktig på att kommunicera i tal och skrift samt har en hög energinivå ser vi som viktiga egenskaper.

Ditt ledarskap är djupt förknippat med din förmåga att kommunicera. Hos oss innebär det att du leder verksamheten genom att bygga relationer och skapa delaktighet. De fyra viktigaste kommunikativa förmågorna för en chef i Gislaveds kommun är engagemang, tydlighet, lyhördhet och analytisk förmåga. Tillsammans med dina medarbetare främjar du nya tankar och idéer som för Gislaveds kommun framåt.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att din syn på ledarskap överensstämmer med vår.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning Omfattning: Heltid

Ansökan

Ansök senast: 2021-12-18 

I denna rekrytering samarbetar vi med Chefspoolen 

Kontakt

Anders Langhard Chefsrekryteringskonsult - Chefspoolen

0704-027740

anders.langhard@chefspoolen.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter. 0371 - 810 00

Övrigt

Vi tillämpar registerkontroll (utdrag ur belastningsregistret) som en form av lämplighetsprövning för alla som erbjuds anställning i verksamheter där man har en direkt och regelbunden kontakt med barn och ungdomar.

Denna rekrytering sker i samarbete med Chefspoolen Sverige AB. Observera att du gör din ansökan via www.chefspoolen.se Inför rekryteringsarbetet har Gislaveds kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dela detta jobb

Företagslogga
Socialchef

Gislaveds kommun