halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Smittskyddsläkare eller biträdande smittskyddsläkare under utbildning

Ort
Utgår

2021-12-17

Ansök nu

Smittskyddsläkare eller biträdande smittskyddsläkare under utbildning

Arbetsplatsbeskrivning

Är du en utåtriktad, kommunikativ och förtroendeingivande läkare som lockas av möjligheten att leda och utveckla smittskyddsarbetet i Region Jämtland Härjedalen? Då kan du vara den vi söker till den spännande och mångsidiga rollen som smittskyddsläkare! Vi kan erbjuda en trygg handledning på plats av erfaren smittskyddsläkare om du söker som biträdande smittskyddsläkare under utbildning.

Smittskyddsläkaren har en utåtriktad verksamhet i ett brett kontaktnät med flera samhällsfunktioner, och även gentemot allmänheten och media.

Smittskyddsläkaren är en egen myndighet som är organiserad med regiondirektören som närmaste chef. Tjänsten är placerad i Östersund, inom patientsäkerhetsenheten. Enheten har 13 medarbetare fördelat på verksamheterna för vårdhygien, smittskydd och vårdskadeprevention. Även Kliniskt träningscentrum, KTC, ingår i enheten.

Verksamheterna smittskydd och vårdhygien arbetar förebyggande med att minska spridning av smittsamma sjukdomar. Smittskyddsläkaren arbetar i nära samarbete med övrig smittskyddspersonal (sjuksköterska och handläggare) och vårdhygien samt i tät kontakt främst med mikrobiologi, infektionsmedicin och primärvården. Jobbet innebär även samarbete med kommuner och regionala samt nationella myndigheter.

Smittskyddsläkaren som myndighetsfunktion tillsätts i Region Jämtland Härjedalen av Regionstyrelsen.

Arbetsbeskrivning

Smittskyddsläkaren planerar, organiserar och leder smittskyddsarbetet i Region Jämtland Härjedalen. I uppdraget ingår att fastställa riktlinjer och utöva de myndighetsuppdrag som beskrivs av Smittskyddslagen och angränsande lagstiftning.

Stor vikt läggs på den utåtriktade verksamheten där smittskyddsläkaren har ett brett kontaktnät med flera samhällsfunktioner, däribland allmänheten och media.

I uppdraget ingår också att arbeta med förebyggande verksamhet genom utbildning och information samt utbrottsbekämpning, utrednings- och analysarbete.

En ordinarie smittskyddsläkare finns i verksamheten, i dagsläget på 33 procent.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad läkare på specialist- eller överläkarnivå inom infektionsmedicin eller klinisk mikrobiologi, alternativt inom allmänmedicin eller annan lämplig specialitet. Du kan också ha annan bakgrund med bred erfarenhet inom området.

Du har god kommunikativ och pedagogisk förmåga och trivs med att arbeta utåtriktat. Du är förtroendeingivande och har god samarbetsförmåga, samtidigt som du har en förmåga att leda och stödja.

Samarbete både internt och externt ingår i tjänsten, din förmåga att skapa goda relationer och samarbetsytor är därför viktig. Vi kommer att fästa stor vikt vid personlig lämplighet för rollen.

Meriterande är erfarenhet av smittskyddsarbete, undervisning och vana vid annat utåtriktat arbete liksom mediakontakter. Värdefullt är även vetenskaplig kompetens, erfarenhet av folkhälsofrågor och utvecklingsarbete samt chefs- och ledarerfarenhet.

Beroende på vilka kandidater som söker tjänsten kan vi även välja att tillsätta en biträdande smittskyddsläkare. Det är i så fall aktuellt för dig som är ST-läkare i slutfasen av din ST-utbildning och som brinner för smittskydd. Utifrån din bakgrund utformas anställningen som en utbildningstjänst inom infektionsmedicin, eller närliggande specialitet, med inriktning mot smittskydd för att så småningom bli smittskyddsläkare.

Beroende på din bakgrund och erfarenhet kan tjänstgöringen kombineras med annan klinisk tjänstgöring. Uppge i så fall ditt önskemål i ansökan.

Andra uppgifter

Vill du veta mer om jobbet är du varmt välkommen att höra av dig till oss.

Intervjuer kan ske fortlöpande under rekryteringsprocessen. Registrera därför gärna din ansökan så snart som möjligt.

Du som erbjuds anställning har möjlighet att söka boende via Landstingsbostäder, som ägs av regionen. Vi gläds åt många inflyttare i länet och via Östersunds kommun finns en bra inflyttarservice som tipsar om skolor, företag där ev. medföljande kan söka jobb etc.

Här hittar du mer information om Region Jämtland Härjedalen:
www.regionjh.se/smittskyddsläkare

Välkommen till Jämtland Härjedalen:
www.tasteget.nu

Läs mer om att bo och leva i Östersunds kommun:
www.levaiostersund.se

Inför rekryteringen har vi gjort vårt medieval och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid, Arbetstiden är förlagd till dagtid, vardagar.
Tillträde: Deltidstjänstgöring är möjligt liksom visst arbete på distans. Tillträde enligt överenskommelse.
Avslutning:

Kontaktpersoner

Namn: Hans Svensson
Regiondirektör Region Jämtland Härjedalen
Telefon: 063-14 75 00 (växel)
Email: hans.svensson@regionjh.se
Namn: Tina Arenstig
Områdeschef Patientsäkerhet
Telefon: 063-15 31 59
Email: tina.arenstig@regionjh.se

Fackliga kontaktpersoner

Namn: Annika Östling
Läkarföreningen
Telefon:
Email: annika.ostling@regionjh.se

Ansökan

Referensnummer: Persr/518/2021
Sista ansökningsdag: 2021-12-17

Dela detta jobb

Smittskyddsläkare eller biträdande smittskyddsläkare under utbildning

Region Jämtland Härjedalen- Hälso- och sjukvård