halsojobb.se

Logga

Skolsköterska till Vimmerby kommun

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2021-02-27

Ansök nu

Skolsköterska till Vimmerby kommun

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Som ett led i en utökning av den medicinska delen av vår skolhälsovård söker vi nu en skolsköterska till Vimmerby kommun. Vi söker dig som vill vara en del i skolhälsovården och som tillsammans med oss vill vara med och utveckla vårt elevhälsoarbete. 

Vill du ha ett roligt, varierande och meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad för andra människor? Då är du välkommen att söka jobb hos oss! Vi arbetar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Barn- och utbildningsförvaltningen omfattar alla pedagogiska verksamheter från förskola till högskola och ansvarar även för sfi.

Ditt nya jobb

Som skolsköterska genomför du bland annat hälsosamtal, hälsoundersökningar, vaccinationer samt erbjuder öppen mottagning med enklare sjukvårdsinsatser för elever. Du ingår i en skolsköterskegrupp där ni har ett nära samarbete med regelbundna träffar och där ni tillsammans arbetar för att vidareutveckla kommunens elevhälsoarbete. I rollen som skolsköterska ingår du också i skolenheternas elevhälsoteam. Det hälsofrämjande och förebyggande arbetet är en viktig del för att skapa en miljö som på bästa sätt främjar elevernas hälsa och lärande. I tjänsten som skolsköterska arbetar du efter gällande lagar och styrdokument.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är: 

  • är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning i öppen hälso- och sjukvård, hälso- och sjukvård för barn och ungdom eller skolsköterskeprogrammet.

  • har god datorvana.

  • B-körkort och tillgång till egen bil.

Det är meriterande om du har erfarenhet av skolhälsovård.

Som person har du ett stort engagemang och du bidrar till arbetets fortsatta utveckling. Du är flexibel, ansvarstagande och kan ta egna initiativ. I rollen som skolsköterska har du stor kontakt med elever, föräldrar och arbetskamrater och därav är det viktigt att du är serviceinriktad och kan skapa goda relationer. Då du har ett nära samarbete med kollegor är det viktigt att du trivs med att arbeta i ett team och har en god samarbetsförmåga. Du har en bra kommunikationsförmåga och uttrycker dig väl i både tal och skrift.

Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 80 - 100 %
Tillträde: 2021-03-01 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1 

Ansökan

Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. 

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 300 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi e rbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!"  Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Pia Ehrnlund Bengtsson

Verksamhetschef

0492- 76 94 23

pia.ehrnlund.bengtsson@vimmerby.se

Ing-Marie Lagergren

Medicinsk ledningsansvarig skolsköterska

0492-76 91 80

Dela detta jobb

Logga
Skolsköterska till Vimmerby kommun

Vimmerby kommun