halsojobb.se

Logga

Skolsköterska till Sävstaskolan i Vingåker

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Skolsköterska till Sävstaskolan i Vingåker

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Sävstaskolan är en mångkulturell skola i södra Vingåker. Skolan har elever i årskurserna F-6 och ett fritidshem. På skolan går ungefär 330 elever och vår ambition är att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan. Hos oss arbetar lärare, elevassistenter, specialpedagoger och fritidspedagoger i arbetslag för att på bästa sätt stimulera eleverna att utvecklas i sitt lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi en skolsköterska för omgående anställning. Tjänsten är en tillsvidaretjänst om 100 % och du kommer ingå i skolverksamhetens team för förebyggande elevhälsoarbete.

I rollen som skolsköterska arbetar du tillsammans med elevhälsoteamet för att stödja eleverna att nå målen i skolan. Du kommer främst arbeta förebyggande och samarbeta med övrig personal, vårdnadshavare samt andra verksamheter och myndigheter utanför skolan. Detta för att skapa en trygg arbetsmiljö som främjar elevens hälsa och lärande.

Du kommer arbeta som skolsköterska på Sävstaskolan och en av kommunens ytterskolor i nära samarbete med kurator och övrig personal som den medicinska kompetensen i elevhälsoarbetet. Du träffar övriga skolsköterskor samt skolläkare regelbundet för samverkan, kompetensutveckling och för att utveckla elevhälsans medicinska insats i kommunen.

Vingåkers kommun har även en central elevhälsa med yrkesprofessioner som skolpsykolog, talpedagog och specialpedagoger. Elevhälsan dokumenterar sina insatser i journalföringssystemet PMO.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med vidareutbildning till distriktssköterska, barnsjuksköterska eller skolsköterska. Du har B-körkort och det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av medicinsk elevhälsa och förebyggande arbete inom skolverksamhet.

I din roll som skolsköterska har du en hög servicekänsla, social kompetens och lyhördhet i mötet med elever, vårdnadshavare och personal. Du är samarbetsvillig och van vid att möta människor med olika erfarenheter och förutsättningar.

Som skolsköterska hos oss kommer du ha en självständig roll som förutsätter att du planerar och organiserar ditt arbete på ett bra sätt. Du har ett gott och professionellt bemötande och du är bra på att möta barn och ungdomar där de befinner sig.

Sävstaskolan är en mångkulturell skola och det innebär att du ibland kommer använda tolk i kontakt med vårdnadshavare.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Logga
Skolsköterska till Sävstaskolan i Vingåker

Vingåkers kommun