halsojobb.se

Skolsköterska till Runstensskolan

Ansök nu

Skolsköterska till Runstensskolan

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Bli en av oss på Runstensskolan.
Runstensskolan är en skola som har ca 380 elever från förskoleklass till årskurs 6. Vi finns i centrala Haninge, nära till kommunikationer och Rudans friluftsområde. Vi vill att skolans alla elever ska känna trygghet, studiero och trivsel samt känna samhörighet med personal och övriga elever på skolan.

Ditt uppdrag
Skolsköterskans uppdrag är att i samverkan med skolledning, elevhälsopersonal och övrig skolpersonal, utifrån din omvårdnadskompetens, skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas hälsa, utveckling och lärande.

Rollen som skolsköterska innebär ett hälsofrämjande och förebyggande arbete enligt kommunens basprogram och utgår från de styrdokument som finns i hälso- och sjukvårdslagen, skollagen och vägledning för elevhälsan.

Hälsobesök, hälsosamtal, vaccinationer, öppen mottagning och mottagning tillsammans med skolläkaren ingår i ditt uppdrag. Du har ett nära samarbete med kurator och socialpedagog samt med elevhälsans övriga yrkesgrupper, rektorer, pedagogisk personal och vårdnadshavare. 

Som skolsköterska hos oss kommer du att ingå i vårt elevhälsoteam som består av kurator,  speciallärare, socialpedagog och skolledningen. 

Du har en vilja att vidareutveckla arbetet som skolsköterska tillsammans med vårt elevhälsoteam, pedagoger och övriga kollegor på skolan.

Du dokumenterar i journalsystemet PMO.

Kvalifikationer
Leg sjuksköterska med vidareutbildning inom hälso-och sjukvård för barn och ungdom eller öppen hälso-och sjukvård alternativt skolsköterskeutbildning.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från liknande arbete eller annat arbete inom sjukvård riktat till barn och ungdomar. Du ska vara ansvarstagande och kunna strukturera och lägga upp ditt arbete självständigt men har även en god samarbetsförmåga. Du tycker utvecklingsarbeten är spännande och vill ta en aktiv roll i vårt elevhälsoteam.

Du tar initiativ till att utveckla din egen kompetens för att också utveckla verksamheten. Du har empati i mötet med andra människor och har ett genuint intresse för att arbeta med barn och ungdomar. Att möta vårdnadshavare och externa kontakter ingår också i rollen, och du behöver därför ha lätt för att kommunicera och möta människor.

Du har ett professionellt bemötande, du är bra på att möta barn och ungdomar där de befinner sig och du är nyfiken på människor med olika kulturell bakgrund.

Du som vill vara med och driva och utveckla vår verksamhet mot framtiden är varmt välkommen med din ansökan. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder dig
Ett utvecklande arbete som engagerar och utmanar, tillsammans med kunniga kollegor och erfarna chefer.

Kontinuerliga professionsmöten för yrkesspecifik utbildning och kompetenshöjning.

Professionsanpassad handledning tillsammans övriga skolsköterskor i kommunen.

Friskvårdsbidrag 1000 kr per kalenderår samt fri tillgång till gym i kommunhuset.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Dela detta jobb

Skolsköterska till Runstensskolan

Haninge kommun - Utbildningsförvaltningen