halsojobb.se

Logga

Skolsköterska/distriktssköterska/barnmorska

Ansök nu

Skolsköterska/distriktssköterska/barnmorska

Vi på Centrum för integration och flerspråkighet i Sollentuna, CIFS, letar efter dig som har öppenhet och nyfikenhet för att möta elever från alla delar av världen. Du kommer till en arbetsplats med cirka 70 kollegor. De flesta arbetar som modersmålslärare eller studiehandledare på de olika grundskolorna i kommunen. Vi på CIFS ansvarar också för mottagningen av alla nyanlända elever som ska börja grundskolan i kommunen. Hos oss genomför vi en inledande kunskapsbedömning och träffar elever och vårdnadshavare för att stödja dem på deras väg in i det svenska skolsystemet.

Arbetsbeskrivning

Eleverna träffar dig i ett inledande hälsosamtal med tillhörande undersökning. Du kommer att vara CIFS representant i olika sammanhang som rör elevhälsa för nyanlända elever och det är till dig andra sköterskor i Sollentuna kan vända sig när de har frågor kring vår målgrupp. Du ingår i elevhälsans medicinska insats och har regelbundna möten med skolsköterskor och skolläkare.

Kvalifikationer

Du bör ha stor vana att arbeta med barn och unga. Det är för dig en självklarhet att sätta varje elevs bästa i fokus. Du tycker om att arbeta i en mångkulturell miljö, uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift och har gärna kunskaper i flera språk. Då vi alltid möter eleverna i deras starkaste språk är det en självklarhet för dig att arbeta med tolk när det behövs. Du har god samarbetsförmåga, är handlingskraftig och tycker att det är viktigt att hela tiden utveckla din egen kunskap och verksamheten.

Du är utbildad sjuksköterska med adekvat vidareutbildning/specialistutbildning,

Har du kunskaper i ProReNata journalsystem är det meriterande.

Förmågor och färdigheter

  • Självständighet

  • Flexibel

  • Samarbetsförmåga

  • Kulturell medvetenhet

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Logga
Skolsköterska/distriktssköterska/barnmorska

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret