halsojobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Elevhälsan är en egen avdelning inom barn- och utbildningsförvaltningen. Vårt huvudsakliga arbete ska vara förebyggande och hälsofrämjande. 

Skolhälsovården är den medicinska delen av den samlade elevhälsan inom Falu kommun. Elevhälsan omfattar hela barn- och utbildningsförvaltningens verksamhet
och består förutom av skolsköterskor och skolläkare även av psykologer,
kuratorer, specialpedagoger, genuspedagog och miljösamordnare.

Arbetsuppgifter
Tjänsten innebär hälsofrämjande och förebyggande arbete, hälsosamtal/hälsoundersökningar samt vaccinationer mm enligt fastställt
verksamhetsprogram. Arbetet utgår från skolhälsovårdens basprogram. Som
skolsköterska medverkar du i elevhälsoarbete på berörda skolor och samverkar
med andra interna och externa aktörer. Du ska ha ett stort intresse av att
arbeta med barn och ungdomar.

Det är en ambulerande tjänst där du till en början kommer att tjänstgöra på skolor där behov finns, för att senare bli placerad på fasta skolor.

Kvalifikationer
- Legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning i hälso- och sjukvård för barn- och ungdom alternativt öppen hälso- och sjukvård eller
specialistutbildning skolhälsovård.

- B-körkort och tillgång till egen bil

Det är meriterande om du har vana vid skolsköterskearbete, egen mottagning samt arbete med barn och ungdom. 

Personliga egenskaper
Som person vill vi att du har förmåga att arbeta självständigt och i team. För att trivas i arbetet behöver du vara trygg, stabil, ha god självinsikt och kunna skilja på det personliga och det professionella.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Tillsvidare anställning med tillträde enligt överenskommelse. Sysselsättningsgrad 100% med möjlighet till deltid. 

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju. För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister.

Upplysningar

Enhetschef på skolhälsovården Maria Bäck på mail: maria.back@falun.se.

Fackliga företrädare

Vårdförbundet Gunilla Ordéus, mail: gunilla.ordeus@falun.se. 

Kontaktinformation
Maria Bäck, Enhetschef

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Logga

Skolsköterska

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-24

Ansök nu

Dela detta jobb