halsojobb.se

Logga

Skolpsykolog till Centrala Elevhälsan

Ort
Utgår

2020-09-27

Ansök nu

Skolpsykolog till Centrala Elevhälsan

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Den Centrala Elevhälsan i Vingåker är en övergripande stödresurs vars främsta uppdrag är att arbeta hälsofrämjande, förebyggande och utredande tillsammans med kommunens grundskolor. I dagsläget består den Centrala Elevhälsan av elevhälsochef, specialpedagoger, språk- och talpedagog, medicinskt ledningsansvarig skolsköterska och kurator vid Ungdomsmottagningen. Vingåkers kommun är en liten kommun med goda möjligheter att påverka. Du kommer bli direkt underställd elevhälsochefen.

Som skolpsykolog hos oss vill vi att du har ett tvärprofessionellt synsätt och arbetar aktivt tillsammans med andra yrkeskategorier för att upptäcka och undanröja olika slags hinder i elevernas lärmiljö. Du kommer vara delaktig i skolornas elevhälsoarbete och bidra till fortsatt utveckling av det hälsofrämjande och förebyggande arbetet på kommunens skolor.

Du kommer att arbeta utifrån gällande skollag och vara tillgänglig för vårdnadshavare, skolans personal och elever. Ditt arbete kommer vara att tolka, förtydliga och förklara situationer från de berördas perspektiv och framförallt sätta elevens behov i främsta rummet. Dina primära uppgifter kommer vara att arbeta hälsofrämjande och förebyggande, genomföra psykologiska bedömningar/utredningar och att ge handledning till personal/personalgrupper. Då den Centrala Elevhälsan har som prioriterat mål att arbeta mer främjande och förebyggande innebär även uppdraget att hålla i interna fortbildningar kopplade till det psykologiska området inom Elevhälsan.

Arbetet innebär en del resor mellan våra respektive skolor och tillgång till egen bil erfordras.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad psykolog. Erfarenhet av arbete inom förskola, grundskola och/eller gymnasieskola är meriterande. Som person är du lyhörd, respektfull, flexibel och ansvarstagande. Ditt förhållningssätt är inkluderande och lösningsorienterat. Du kommunicerar väl i tal och skrift och har goda ledaregenskaper. Du analyserar, prioriterar och har möjlighet att avgränsa ditt arbete. Tvärprofessionellt arbete uppmuntras mycket, samtidigt som man bör vara beredd på att en del enskilt arbete förekommer.

Uppvisande av giltigt utdrag ur polismyndighetens belastningsregister utan anmärkning är en förutsättning för anställning.

ÖVRIGT
Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771-693 693.

Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Logga
Skolpsykolog till Centrala Elevhälsan

Vingåkers kommun