halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Skolläkare Stockholms stad

Ort
Utgår

2022-05-23

Ansök nu

Skolläkare Stockholms stad

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Som skolläkare på Utbildningsförvaltningen i Stockholms stad är du anställd på Enheten för Elevhälsa/Elevhälsans medicinska insats (EMI). Våra drygt 30 skolläkare arbetar på Stockholms stads kommunala grund- och gymnasieskolor. Inom enheten arbetar skolsköterskor samt en skolläkare med centrala uppdrag. Deras uppdrag är att leda, styra och kvalitetssäkra Elevhälsans medicinska insats EMI och från dem får du som skolläkare i staden stöd i ditt arbete. Enheten leds av en enhetschef och en verksamhetschef med medicinskt ledningsansvar enligt HSL.

Arbetsbeskrivning

Skolläkarens uppgift är att i samarbete med skolsköterskan arbeta förebyggande och hälsofrämjande. Arbetet sker både på individ-, grupp- och organisationsnivå för att främja varje elevs hälsa, utveckling och lärande. Skolläkaren träffar alla elever i förskoleklass eller i åk 1. Samt vid behov elever i alla åldrar för bedömning och ställningstagande bl.a. avseende behov av remiss för utredning av medicinska och psykiatriska tillstånd samt utvecklingsavvikelser/funktionsvariationer. Arbetet är rörligt och som skolläkare har du ansvar för flera skolor. Som ny skolläkare erbjuds du handledning och en mentor. I uppdraget ingår även att samarbeta tvärprofessionellt med andra professioner inom elevhälsan.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med specialistutbildning i barn- och ungdomsmedicin, allmänmedicin, barn- och ungdomspsykiatri och/eller skolhälsovård. Erfarenhet av arbete som skolläkare samt
Folkhälsovetenskaplig utbildning och/eller erfarenhet av vetenskapligt arbete/forskning är meriterande.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Anställningsform      Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning      Deltid
Tillträde      augusti 2022
Antal lediga befattningar      1
Sysselsättningsgrad      80 %
Ort      Stockholm
Län      Stockholms län
Land      Sverige
Referensnummer      2022/3280
Kontakt
  • Maria Rudling, 0850833660
Facklig företrädare
  • Minoti Sen Läkarförbundet, 08-50832850
Publicerat      2022-05-09
Sista ansökningsdag      2022-05-23
Legitimationskrav      Läkare
Utbildningskrav      Högskola/universitet

Dela detta jobb

Skolläkare Stockholms stad

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen