halsojobb.se

Logga

Skolkurator till Sävstaskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Skolkurator till Sävstaskolan

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

Sävstaskolan är en mångkulturell skola i södra Vingåker. Skolan har elever i årskurserna F-6 och ett fritidshem. På skolan går ungefär 330 elever och vår ambition är att ge eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas i skolan. Hos oss arbetar lärare, elevassistenter, specialpedagoger och fritidspedagoger i arbetslag för att på bästa sätt stimulera eleverna att utvecklas i sitt lärande. Till Sävstaskolan söker vi nu en skolkurator. Du kommer arbeta för att utveckla undervisningen på skolan och förverkliga vår vision i arbetet med elevhälsoarbetet.

ARBETSUPPGIFTER
Som skolkurator kommer du arbeta både lokalt på din skola och centralt med elevhälsoutveckling i kommunen. Ditt främsta uppdrag är att genomföra sociala kartläggningar och vara skolans sakkunnige i sociallagstiftningen och stödja, handleda och samverka skolans personal i elevvårdsarbetet. Du kommer arbeta med att ge råd, stöd i personliga och sociala frågor till elever och deras vårdnadshavare. Du kommer även medverka i ärenden rörande kränkande behandling samt medverka i arbetet med likabehandlingsplaner och trygghetsarbetet på skolan.

Som skolkurator är du en viktig del i skolans arbete med att utveckla och driva elevhälsoarbetet framåt. Du kommer ingå i det lokala elevhälsoteamet (EHT) ihop med skolsköterska och rektor och ha stöd och stöttning från den centrala elevhälsan.

Vår vision är att:
• I alla våra verksamheter finns det plats för alla
• Alla får höras, synas, vågar prata och har vänner
• Här får alla lust att läsa
• Varje dag är viktig och inget är försent

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som trivs med att arbeta i operativt arbete med eleverna genom att delta i verksamhetens vardagsarbete, samtidigt som du vill arbeta strategiskt med förbättringsarbete. Du har god förmåga att arbeta både självständigt och samarbeta med olika yrkeskompetenser och andra myndigheter så som socialtjänst, BuP och polis. Som person har du ett lösningsfokuserat förhållningssätt. Du är relationsskapande samtidigt som du behåller dig professionell gentemot föräldrar och elever.

Vi söker dig som är utbildad beteendevetare och/eller socionom. Du kan formulera väl dig i tal och skrift. Har du erfarenhet av liknande arbete är det meriterande. För den här tjänsten kommer vi lägga stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att behålla dig professionell i en relationsskapande profession.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Tillsättning av tjänsten kan därför komma att ske innan sista ansökningsdag. Sök tjänsten redan idag!

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Logga
Skolkurator till Sävstaskolan

Vingåkers kommun