halsojobb.se

Logga

Skolkurator till Praktiska Gymnasiet Göteborg

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-14

Ansök nu

Skolkurator till Praktiska Gymnasiet Göteborg

Då vår kurator är tjänstledig 6 månader, med start i augusti, söker vi en vikarie. Vi kan erbjuda dig en spännande och lärorik arbetsplats där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Tycker du om att jobba med ungdomar och söker ett roligt och omväxlande jobb, med trevliga elever och kollegor kan du vara rätt person.

Du ska vara en naturlig del i elevernas skolmiljö, vara bra på att samarbeta och skapa förtroendefulla relationer. Kuratorn ska ha förmåga att sätta sig in i ärenden utifrån flera perspektiv. Vidare ser vi att du som söker är självständig i ditt arbete och tycker om att jobba med grupper/klasser i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet. Tjänsten innebär att du som kurator skall arbeta med de övriga professionerna i elevhälsoteamet och bidra till att eleverna når kunskapsmålen utifrån din kompetens. Eftersom det är en liten skola är det lätt att lära känna alla och ”komma in i gänget”. Det är meriterande om du har erfarenhet av kurativt arbete och socialt arbete gärna i skolmiljö.

Tycker du att ovanstående beskrivning stämmer in på dig ser vi fram emot din ansökan. Vi anställer fortlöpande så var snabb in med din ansökan.

Vi söker dig som har socionomexamen eller likvärdig utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet av kurativt arbete med målgruppen unga vuxna och erfarenhet av socialt arbete i skolmiljö. Vidare ser vi att du som söker är självständig i ditt arbete och tycker om att jobba med grupper/klasser. Du är bra på att samarbeta, skapa relationer samt har en förmåga att sätta dig in i ärenden utifrån flera perspektiv.

Vi kan erbjuda en spännande och lärorik arbetsplats där vi lägger stor vikt vid samarbete mellan personal och där du får goda möjligheter att påverka ditt arbete. Eftersom vi jobbar småskaligt är det lätt att lära känna alla och ”komma in i gänget”.

Praktiska Gymnasiet är skolan mitt i arbetslivet och vi är en av de ledande aktörerna i Sverige inom gymnasial lärlingsutbildning. Vi finns för de elever som vill ta en yrkesexamen för att kunna arbeta, starta eget eller läsa vidare efter gymnasiet efter sitt livs bästa skoltid. Praktiska Gymnasiet har sedan 1999 utvecklat en modell för gymnasiala lärlingsutbildningar och har som ambition att fortsätta leda utvecklingen av yrkesutbildningar som möter arbetsmarknadens krav. Idag driver vi 33 gymnasieskolor från Luleå i norr till Ystad i söder och vi har drygt 5000 elever och cirka 800 anställda. Vi arbetar hela tiden efter att utvecklas och driva vår idé framåt, detta för att utbildningen ska bli den bästa för våra elever.

För mer information om oss som företag, gå gärna in på vår hemsida www.praktiska.se

Dela detta jobb

Logga
Skolkurator till Praktiska Gymnasiet Göteborg

Praktiska Sverige AB