halsojobb.se

Östra Stenhagenskolan

Vill du arbeta i en miljö där du kan växa både som person och i din profession? Och ha varierande arbetsuppgifter där du kan utvecklas och utmanas att tänka stort och hitta lösningar? Sök tjänsten som skolkurator till Östra Stenhagenskolan!

Östra Stenhagenskolan är en kommunal grundskola med stor mångfald. Här undervisas elever från förskoleklass till åk 6. På skolan har vi en förberedelseklass. Skolan leds av en rektor och varje arbetslag har en arbetslagsledare som ingår i skolans ledningsgrupp. På skolan har vi ett komplett elevhälsoteam som arbetar hälsofrämjande och förebyggande och är som är en naturlig del av elevernas vardag. Östra Stenhagenskolans vision är att alla elever ska lyckas. Vi är sedan tre år tillbaka en sertifierad KiVa skola vilket innebär att all personal ansluter sig till att arbeta förebyggande mot mobbing utifrån ett evidensbaserat antimobbingprogram från finland. Skolan har även turen att få extra musikundervisning under ledning av El sistema (kulturskolan) från förskoleklass till åk 4.

Läs mer om skolan här: Östra Stenhagenskolan (http://www.ostrastenhagenskolan.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som kurator på Östra Stenhagenskolan ingår du i skolans elevhälsoteam. Elevhälsoteamet arbetar främst hälsofrämjande och förebyggande. Kurator bidrar med kunskap om risk- och skyddsfaktorer för elevers hälsa, sociala situation, lärande och utveckling. Du bidrar med det psykosociala perspektivet på elevhälsans arbete. Med barnets bästa i fokus.
Du samordnar skolans förebyggande och åtgärdande arbete mot kränkningar och mobbning utifrån KiVa-programmet. Du utreder kränkningar, mobbingsärenden och andra händelser tillsammans med personal på skolan.
Du samverkar med lokala aktörer i Stenhagen genom områdesmöten och SSPF-(socialtjänst, skola, polis och fritidsklubb).
Du leder och utvecklar Trivselsledarprogrammet på skolan.
Du har stödjande samtal med elever vid behov och stöttar föräldrar i att hitta rätt stöd och hjälp där det behövs.
Arbetet kan även innebära förebyggande arbete tillsammans med andra delar av elevhälsan och skolpersonal, genom exempelvis gruppaktiviteter och information till personalgruppen och vårdnadshavare.
Du är en viktig del i handledning och konsultation till skolpersonal.
Du deltar i arbetet med att skolans rutiner och organisation när det gäller värdegrund och plan mot diskriminering och kränkande behandling.
Du har ett särskilt ansvar för uppföljning av problematisk skolfrånvaro.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom eller beteendevetare med minst två års yrkeserfarenhet. Har du erfarenhet av arbete inom socialtjänsten med barn och unga, av tidigare arbete som skolkurator samt av normkritiskt förhållningssätt är även det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift. Vi ser även att du har goda kunskaper om samhällets stödsystem samt grundläggande kunskaper om barns- och ungas utveckling, psykosociala och relationella behov. Önskvärt om du har grundläggande IT-kunskaper.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt att du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Och du är bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vi ser även att du är kommunikativ, som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt en god samarbetsförmåga och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt strategisk, tänker övergripande och kan se de långsiktiga konsekvenserna av dina beslut. I övrigt är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Caroline Ojanlatva, rektor, 070-514 21 83
Katarina Lundvall, samordnare elevhälsa, 018-727 65 85

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet, Linnéa Anerfält, ?
LR, Helen Hillby, 018-727 66 78

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Skolkurator till Östra Stenhagenskolan

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-04-17

Ansök nu

Dela detta jobb