halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Skolkurator Sotenäs kommun

Företag Sotenäs kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-08-14

Ansök nu

Skolkurator Sotenäs kommun

I Sotenäs kommun strävar vi efter en mångfald bland anställda och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet.  Här genomsyras vårt arbete av våra gemensamma ledord: Öppenhet, Delaktighet och Helhetssyn. Kommunen erbjuder alla tillsvidareanställda möjlighet till heltid. 

Beskrivning

Vi söker dig som vill anta rollen som skolkurator i Sotenäs kommun och fortsätta kuratorsarbetet på våra skolor. I kommunen finns två kuratorstjänster som tillsammans samverkar med skolor och elever på grundskolan samt på IM-programmet på gymnasiet.

Sotenäs är en liten kommun med stor samverkan mellan elevhälsa och rektorer vilket medför närhet i kommunikation, stor delaktighet av elevhälsan i skolornas inre arbete samt korta beslutsvägar om så behövs.

Som skolkurator delar du din tjänst mellan Kungshamns skola och Hunnebostrands skola år 4-6. På Kungshamns skola i kommunens södra del arbetar 12 personal tillsammans med ca 150 elever. På Hunnebostrands skola i kommunens norra del år 4-6 arbetar 8 personal tillsammans med ca 100 elever.

Du är en del av elevhälsan som förutom kuratorer består av skolsköterskor, skolpsykolog, specialpedagoger och speciallärare.

Arbetsuppgifter

Som skolkurator har du en viktig roll i kommunens elevhälsoarbete och skolutveckling. Du arbetar förebyggande och främjande i syfte att skapa en god miljö för elevers hälsa, lärande och utveckling. Dina insatser bidrar till att skapa möjlighet till förändring både för enskilda elever och grupper.  Arbetet som skolkurator är omväxlande och innebär samverkan med såväl interna som externa aktörer.

Kvalifikationer

Du är utbildad socionom eller har en likvärdig utbildning. Meriterande för tjänsten är om du har erfarenhet av socialt arbete mot barn och ungdomar. Arbetet ställer krav på självständighet i yrkesrollen och god strukturell förmåga.

Du har lätt att skapa förtroendefulla relationer och är empatisk och ansvarstagande i ditt arbete. Du har också lätt att ta egna initiativ och gillar att vara med och utveckla både verksamhet och arbetssätt kring våra elever. Att arbeta i team kring eleverna känns naturligt för dig. Stor vikt läggs på personlig lämplighet.

Övrigt

Den som blir aktuell för tjänsten kommer att få visa ett utdrag ur belastningsregistret.


Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

 

Sotenäs - havets kommun

Sotenäs ligger längst ut mot Västerhavet mitt i Bohuslän mellan storstäderna Göteborg och Oslo. I kommunen bor ca 9 000 människor i kustsamhällen som Smögen, Kungshamn, Hunnebostrand, Bovallstrand, Hovenäset och Malmön.

Fördelarna med att arbeta och leva i Sotenäs kommun är många: Sveriges vackraste natur, havsnära bostäder, bra skolor, möjlighet till en aktiv fritid och en trygg kommun.

 

Information till kandidatförmedlare, rekryteringskonsulter och annonssäljare

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser

 

Dela detta jobb

logga
Skolkurator Sotenäs kommun

Sotenäs kommun