halsojobb.se

Skolkurator sökes till elevhälsan

Företag Trosa kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-07-16

Ansök nu

Skolkurator sökes till elevhälsan

För många börjar Trosa kommun som en sommarförälskelse som övergår till något mer. Våra verksamheter genomsyras av Trosaandan som är en känsla som nästan går att ta på. Det är det varma bemötandet mellan kollegor, och en chef som ser dig, ger dig ansvar och stöttar dig i din utveckling. På grund av vår litenhet har du stora möjligheter att utvecklas och göra avtryck, och har alltid nära till kollegor, näringsliv och medborgare. 

I Trosa kommun satsar vi på att våra barn och elever ska få en så bra start i livet som möjligt. Från de första stegen i förskolans värld, hela vägen genom grundskolan och fritidshem gör våra medarbetare sitt yttersta för att varje barn/elev ska få den stöttning som krävs för att nå sina drömmar och mål.
 
UPPDRAG
Kuratorstjänsten är placerad hos Resurscentrum med största delen utlokaliserad på skolor, just denna tjänst är riktad mot Skärlagskolan (åk F-6) och Tomtaklintskolan (åk 7-9). Kurator ingår i elevhälsan vars övergripande uppdrag enligt skollagen är att arbeta hälsofrämjande och förebyggande med eleverna för att skapa så positiva lärandesituationer som möjligt. Som kurator arbetar du med samtal med ungdomar enskilt och i grupp, samt med psykosocialt arbete. Arbetet kan vara förebyggande ex om värdegrund, samlevnad och jämställdhet eller handla om aktuella problem i klassen ex kränkningar. Kurator kan även arbeta handledande med personal. Det är ett spännande, varierande och självständigt arbete.

KOMPETENS
Vi söker dig som har/är:

socionomexamen eller likvärdig utbildning med erfarenhet av arbete som skolkurator  
väl förtrogen med såväl skolans styrdokument som socialtjänstens lagar och regelverk
Personlig lämplighet och samarbetsförmåga är viktiga faktorer vid vår rekrytering. För att trivas på jobbet tror vi att du har ett stort engagemang för ungdomars livssituation och ett intresse av utåtriktat förebyggande arbete. Du har lätt för att samarbeta med såväl skolans personal som externa kontakter, t.ex. socialtjänsten. Du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ. Du har också vilja och förmåga att arbeta med andra yrkeskategorier i team. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN
Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: Heltid

Tillträde: Augusti 2019 eller enligt överenskommelse

ÖVRIGT
Den som erbjuds tjänst inom förskola och skola måste uppvisa utdrag ur belastningsregister enligt gällande lagstiftning (Lag [2000:873] om registerkontroll av personal inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnsomsorg). 

Varmt välkommen med din ansökan!

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker medarbetare till flera av våra skolor i Trosa. Skolorna i Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en större mångfald och många förebilder för våra barn. 

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKL (Sveriges kommuner och landsting, HME). 

Läs mer om grundskolan i Trosa kommun här. 

Kontakt:
Ulrika Enqvist, Enhetschef Resurscentrum
070-567 59 70
ulrika.enqvist@trosa.se

Dela detta jobb

Skolkurator sökes till elevhälsan

Trosa kommun