halsojobb.se

Ronneby kommun satsar nu offensivt på två nya skolor för årskurs 4-9 i tätorten. Vill Du vara med och forma den pedagogiska verksamheten i nya fräscha lokaler med stora möjligheter till ett kollegialt samarbete över skolans alla årskurser?

Vår första skola årskurs 4-9 är planerad för invigning HT-21 och då flyttar hela Snäckebacksskolans högstadium dit tillsammans med mellanstadiet från några av våra skolor. Utvecklingsarbetet för att förbereda för den nya skolans möjligheter påbörjas redan nu. Ta chansen att vara med.

Vi inleder nu rekrytering till de nya skolorna med placering på Snäckebacksskolan tills flytten är aktuell. Snäckebacksskolan är en av kommunens 7-9 skolor som ligger centralt i tätorten med gångavstånd till både centrum, simhall, sporthall och den vackra Brunnsparken. Skolan har ca 475 elever och vi är ca 60 personer i personalstyrkan.

Om Du tycker att detta låter intressant, men har frågor så tveka inte att ta kontakt med oss.

Utbildningsförvaltningen i Ronneby har satt fokus på det kollegiala lärandet! Verksamheten ska genomsyras av kollegialt lärande och de metoder som bygger på vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet. Då når vi framgång! Hos oss ska samtliga medarbetare vara väl medvetna om våra styrkor och värna om dessa, samtidigt som vi hela tiden utvecklas. Det gör vi tillsammans!

I utbildningsförvaltningen arbetar vi efter den röda tråden, en gemensam syn på utveckling och lärande med demokratisk värdegrund från förskola, grundskola, särskola till gymnasie- och vuxenutbildning.

Ta chansen att jobba i en kommun som fokuserar på kärnan i utbildningen!

Hos oss i den moderna kurorten Ronneby kan du bli delaktig i utvecklingen av ett hållbart samhälle med människan i fokus. Ronneby kommun har 29 600 invånare och ligger attraktivt mellan hav och skog. Vi har bra kommunikationer med bil, tåg och flyg.

Inom kommunen jobbar 2 300 anställda för att ge bästa möjliga service till våra invånare, besökare och företagare. Vill du bli en av oss?

ARBETSUPPGIFTER
• Främjande och förebyggande insatser på individ-, grupp- och organisationsnivå
• Ingår i skolans elevhälsoteam där man bidrar med det sociala perspektivet genom ex bedömning i enskilda ärenden, handledning till personal på skolan mm
• Dokumenterar insatser, beslut och protokoll i PMO
• Samtalsstöd både enskilt och i grupp, till exempel konfliktlösning, kompissamtal i klass, stöd- och motivationssamtal, liksom utredande, rådgivande och bearbetande samtal med enskilda elever och ibland med vårdnadshavare.
• Ingår i förvaltningsövergripande kuratorsgrupp där fokus att arbeta med professionsfrågor
• Vid behov vara länken mellan skola och andra myndigheter som socialtjänst, BUP, Hab, polis mfl
• Hålla utbildning MVP i årskurs 8
• Skolsociala kartläggningar, frånvaroutredningar
• Nära samarbete med skolans socialpedagogKVALIFIKATIONER
Du är utbildad socionom och har erfarenhet av samarbete med andra funktioner, ex socialtjänst, BUP. Du kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra, samt har en helhetssyn på verksamheten. Vi ser gärna att du trivs med förändring och utveckling.

ÖVRIGT
Vi arbetar för en jämn köns- och åldersfördelning och för etnisk och kulturell mångfald i våra verksamheter. Vi är övertygade om att mångfald leder till utveckling.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ronneby kommun samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande vill vi att du ansöker via den digitala länken.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Skolkurator Snäckebacksskolan

Företag Ronneby Kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-24

Ansök nu

Dela detta jobb