halsojobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Vi i Falu kommun har en fantastisk skola med tusentals unika barn och elever och kompetent och engagerad personal. I våra skolor och förskolor finns oändligt med möjligheter, idéer och potential. Vi har också stora utmaningar eftersom vårt uppdrag är omfattande och kräver vårt yttersta varje dag. Vi har stort fokus på skolutveckling och söker hela tiden nya sätt att utveckla vårt uppdrag. Som skolkurator är du en viktig aktör i skolans elevhälsoarbete där du i nära samarbete med rektor och andra professioner inom skolan driver det lokala elevhälsoarbetet. Samarbete med andra kollegor inom den egna professionen och övrig elevhälsa inom Falu kommun är en viktig del av ett framgångsrikt arbete.

Arbetsuppgifter
Som skolkurator hos oss har du många roller. Du kommer bland annat ha samtal med elever, handleda kollegor genom psykosociala frågor och leda skolsociala projekt från start till mål. Du kommer även att arbeta med förebyggande och hälsofrämjande arbete när det gäller psykisk ohälsa.

Utöver dessa arbetsuppgifter kommer kommer du även

- Vara samtalsstöd

- Delta i att forma upplägg för elever i behov av särskilt stöd

- Initiera flerpartssamtal internt men även tillsammans med andra myndigheter

- Arbeta med gruppstärkande arbete för elever och personal

- Leda skolans trygghetsteam samt vara en del av skolans krisgrupp

- skriva en sammanfattning kring den mål- och resultatanalys som du gör gemensamt med teamen till rektor

- ha nära dialog med ledningen på skolan och se samverkan och handledning som en god möjlighet att nå resultat

Tillräckliga kvalifikationer
- Beteendevetarutbildning, Socionomutbildning eller likvärdigt

Personliga egenskaper
Arbetet kräver att du som person har god samarbetsförmåga, är flexibel och lyhörd för kunna uppnå önskat resultat. Din kommunikativa förmåga är väl utvecklad i såväl tal som skrift. Då delar av arbetet sker på egen hand måste även din initiativförmåga vara god och du skall trivas med att arbeta självständigt.

Det är meriterande om du har...

- Erfarenhet med arbete som skolkurator eller närliggande hälsofrämjande områden

- Kompetens och erfarenhet gällande psykisk ohälsa hos barn och ungdomar

Anställningsvillkor
Tidsbegränsad anställning på heltid med tillträde snarast eller efter överenskommelse. Anställningen sträcker sig t.o.m. 2020-11-24.  Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor Ingrid Stenvall, tel 023 - 826 10

Biträdande rektor Sara Moghaddas, tel 023 - 871 77

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, 023 - 821 10

SSR, Jan Nyberg, 023 - 821 67

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt

Arbetsplats
Slaggatan 4

79171 Falun

Logga

Skolkurator

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-17

Ansök nu

Dela detta jobb