halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sjuksköterska till särskilt boende, socialpsykiatrin

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-10

Ansök nu

Sjuksköterska till särskilt boende, socialpsykiatrin

Om arbetsplatsen

Är du vår nya kollega som vill vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss?

Råd och Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ & familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Målgruppen inom Socialpsykiatrin är personer med psykiska och/eller neuropsykiatriska funktionsvariationer samt personer med missbruksproblematik. Inom området finns stödboenden, personligt ombud och boendestöd. Vi ansvarar även för den psykiatriska hemsjukvården.

Våra klienter som är i behov av stöd och hjälp har ofta en komplex psykiatrisk problematik vilket gör att det ställer stora krav på våra medarbetare vad gäller psykiatrisk och somatisk kunskap, flexibilitet i arbetssätt och olika sätt att bemöta klienten. Vi arbetar för att erbjuda personcentrerad vård, där individen är medskapare och delaktig i vårdprocessen och i beslut. Vi arbetar för att stärka det friska hos varje individ.Vi är nu i ett skede och i en utvecklingsfas där vi behöver utveckla vårt arbetssätt för att kunna möta dessa behov.

Vi har under hösten tagit över två nya verksamheter där vi enligt avtal behöver ha sjuksköterska kopplad till boendet. Som sjuksköterska med ansvar för våra särskilda boenden samarbetar du med ansvarig verksamhetschef och gruppledare för respektive boende. Du handleder och instruerar boendepersonalen i medicinska frågor och ansvarar för att delegera. Du medverkar vid läkemedelsgenomgångar, vid vårdplaneringar, dokumenterar och ansvarar för att den av läkare ordinerade behandlingen utförs och följer upp den boendes medicinska tillstånd. En målsättning med insatserna är att minska antal återinläggningar i slutenvården. 

Du som medarbetare är vår främsta resurs och vi erbjuder dig god kompetensutveckling kopplat till din yrkesroll för att du ska lyckas i just ditt uppdrag. Som ny sjuksköterska erbjuds du ett individuellt introduktionsprogram. Vi vill att alla våra medarbetare ska må bra och ha en balans såväl i arbetet som privat och du erbjuds därför ett frikostigt friskvårdsbidrag som du kan nyttja till detta. Våra arbetstider ligger förlagda dagtid då jour organisationen tar vid kvällar och helger. Teamet utgår från kontoret som ligger centralt beläget på Hertig Karlsgatan 2. Vi är både cykel och bilburna hem till våra klienter då vi har hela Linköping som arbetsfält. Kontoret finns en kort promenad från Linköpings resecentrum.

Arbetsbeskrivning

Arbetet som sjuksköterska i socialpsykiatrins särskilda boenden innebär både akuta och planerade insatser samt att arbeta för en god hälso- och sjukvård utifrån individens behov, förutsättningar och livsstil. Arbetet är självständigt men du behöver samarbeta med specialistundersköterskorna i din grupp och med boendepersonal, gruppledare och verksamhetschefer. Du samverkar även med många olika externa aktörer, vilket ställer höga krav på flexibilitet och samarbetsförmåga. Ditt ansvar som sjuksköterska inom kommunal sjukvård är att bedriva en god och säker hälso- och sjukvård för personer med psykiska funktionsvariationer, missbruk kan förekomma. Du har en nära samverkan med Regionens specialistpsykiatri och vårdcentraler. Du deltar i samordnade individuella planeringar (SIP) för klienten, i vårdplaneringar samt initierar och förmedlar läkarkontakter. I arbetsuppgifterna ingår bland annat läkemedelshantering, stödjande och motiverande samtal, medicinska bedömningar, provtagningar, dokumentation enligt HSL, delegering av hälso-och sjukvårdsinsatser.    

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Det är meriterande om du har en bred kompetens och utbildning inom yrket exempelvis specialistutbildning inom psykiatri eller distriktssköterska samt somatisk kompetens upp till primärvårdsnivå. Meriterande är också om du har erfarenhet inom hemsjukvård, primärvård, psykiatri eller missbruk/beroende.  Du som söker tjänsten ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska språket samt ha god datavana då arbetet innebär kontakt med klienter, rådgivning till personal med flera samt föra journal. B-körkort för manuell växellåda är ett krav.

Du behöver vara flexibel och se möjligheter i den förändring som pågår. Du är trygg och stabil och har förmåga att bemöta patienters olikheter på ett lyhört sätt. Du har förmåga att skapa ett gott samarbete med kollegor andra vårdgivare.  Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett bra och effektivt sätt. Du tar ansvar, är självständig och behåller ditt lugn även i pressade och stressade situationer. I teamet bidrar du med engagemang och med ideer till nya arbetssätt. 

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 8136

 

Dela detta jobb

Sjuksköterska till särskilt boende, socialpsykiatrin

Linköpings kommun