halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Sjuksköterska till Ryggmärgsskaderehabiliteringen, Neurologi i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2021-12-08

Ansök nu

Sjuksköterska till Ryggmärgsskaderehabiliteringen, Neurologi i Solna

Referens nummer

2021/2310

Vill du vara en del i att bygga vidare vår ryggmärgsskadeenhet till en nationell högspecialiserad enhet? Vi söker nu sjuksköterskor till vår Ryggmärgsskaderehabilitering inom Omvårdnadsområde Neurologi.

Om oss

Ryggmärgsskaderehabiliteringen utgör en del av Omvårdnadsområde Neurologi inom Tema Hjärta Kärl och Neuro och är det första steget i vårdkedjan för ryggmärgsskadade i Stockholm läns landsting. Vi har nyligen blivit tilldelat tillstånd av Socialstyrelsen att bedriva nationell högspecialiserad vård, NHV – och att bli en av 4 Regioner i Sverige att bedriva ryggmärgsskaderehabilitering i akut skedet. Vi är i startgroparna att på börja vårt arbete nationella samarbete. Vi har en hög personaltäthet för att kunna tillgodose ett högt omvårdnadsbehov för våra patienter.

Vi erbjuder

-En stimulerande arbetsmiljö med stor möjlighet att utvecklas som sjuksköterska!

- Personligt anpassad inskolning, introduktionskurs inom neurologi. Som sjuksköterska hos oss får du minst 4 veckors introduktion med ett utarbetat introduktionsprogram. Vi är flexibla med introduktionstiden beroende på vilken erfarenhet du har

- Vår mycket uppskattade grundkurs i neurokirurgisk omvårdnad, som ger dig en bra grund i arbetet hos oss

- Kompetensstege för sjuksköterskor och kontinuerlig kompetensutveckling med möjligheten att delta i olika aktiviteter i form av exempelvis föreläsningar samt möjlighet att söka kursen Neurologisk vård (15 hp) i samarbete med Karolinska Institutet

- Tillsvidaretjänst med tvåskift, dag/kväll. Tjänsten inkluderar arbete i två helger av fem. 

Hos oss jobbar erfarna och nyutexaminerade sjuksköterskor. Du kommer till en avdelning där vi erbjuder omväxlande arbetsuppgifter och tempo under hela dygnet. Hos oss är sjuksköterskorna engagerade, kompetenta och sätter stort värde i att du ska bli en trygg kollega i teamet. Vi lär oss av varandra genom att dela kunskaper och erfarenheter.

Om tjänsten

Som sjuksköterska hos oss kommer du vara delaktig i både nära omvårdnad samt specifik medicinsk vård. Omvårdnadsarbetet utförs i team tillsammans med erfarna undersköterskor. Några vanliga omvårdnadsproblem vid ryggmärgsskada är neurogen tarm- och blåsrubbning, smärta och ökad risk för trycksår. Vår enhet vårdar idag patienter med höga ryggmärgsskador där det är vanligt med andningspåverkan.

Därför finns det idag olika andningshjälpmedel inom verksamheten, såsom trakeostomi, hostmaskin och hemrespirator.

I nuläget har vi 10 platser inom patientflöde Ryggmärgsskaderehabilitering, Rehabiliteringen planeras tillsammans i ett team bestående av patient, närstående, läkare, sjuksköterska, undersköterska och hälsoprofessionerna. Dagtid ligger stort fokus på rehabilitering.

Vår ambition är att vara lyhörda inför dina behov i schemaläggningen och tillsammans hitta lösningar som passar både dig och verksamheten! Vår verksamhet omfattas av Vårdförbundets 24/7-avtal. Syftet med det nya arbetstidsavtalet är bland annat att just skapa bättre förutsättningar för att skapa en hållbar schemaläggning över tid och minska risken för ohälsa.

Vi söker dig som

Du är driven, nyfiken, strukturerad och vill vara med och driva vår verksamhet framåt. Du har en förmåga att sätta patienten i centrum. Du är empatisk och lyhörd för patientens behov. Du har en god förmåga att arbeta självständigt, göra egna bedömningar och ta ansvar för dina arbetsuppgifter.

Vi värdesätter även en god förmåga att arbeta i team då vi ofta samverkar med andra yrkesgrupper. 

Om rekryteringsprocessen

Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande så vänta inte med din ansökan. Varmt välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

- Legitimerad sjuksköterska med behörighet att verka inom svensk sjukvård

- Språkkunskap i svenska motsvarande lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala.

Erfarenhet av att arbeta med de patientgrupper vi vårdar är en fördel, men vi välkomnar också dig som är nyexaminerad sjuksköterska.

Välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  

  2. CV

  3. Kopia på din sjuksköterskelegitimation


Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering.


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hjärta, Kärl och Neuro
Tema Hjärta, Kärl och Neuro erbjuder vård till patienter med kardiovaskulära eller neurologiska sjukdomar. Förutom att vi är ensamutförare av Thorax- och Neurokirurgi i Region Stockholm bedriver vi även specialiserad och högspecialiserad vård inom neurologi, kardiologi och kärlkirurgi.

Våra medarbetare arbetar i multiprofessionella team kring alla diagnoser inom kardiovaskulär och neurologisk vård vid våra enheter i både Solna och Huddinge.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Vårdförbundet: Elimia Hargot

Telefon
08-51772018

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Ryggmärgsskaderehabiliteringen, Neurologi i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset