halsojobb.se

Sjuksköterska till Njurmedicinska kliniken

Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-14

Ansök nu

Sjuksköterska till Njurmedicinska kliniken

Njurmedicinska klinken på Danderyds Sjukhus AB ansvarar för all njurmedicinsk specialistvård i norra Stockholm. Kliniken består idag av en slutenvårdsavdelning, en njurmedicinsk mottagning som också inkluderar peritonealdialysmottagning och transplantationsmottagning samt tre behandlingsenheter för hemodialys vid Danderyds sjukhus, Löwenströmska Sjukhuset och Norrtälje Campus Roslagen.  
Inom kliniken arbetar drygt 150 medarbetare och det finns ett nära samarbete mellan enheterna. Kliniken har också ett samarbete med Diaverum som är ett privat företag inom njursjukvård. De utför hemodialysbehandlingar på uppdrag av Danderyds Sjukhus AB.  
 
Pre och Hem - hemodialysverksamheten tränar och utbildar patienter till att självständigt utföra sin behandling i hemmet. Utbildning och hantering av accessen börjar redan innan patienten startat dialysbehandling med regelbundna besök hos sjuksköterska. Vi arbetar personcentrerat med fokus på varje patientens unika förmåga, egna resurser vilja och motivation.  
 
Spännande framtid  
 Kliniken har fått i uppdrag att bilda ett njurcentrum för norra Stockholm, Njurcentrum Nord. Inflyttning i nya lokaler kommer ske preliminärt hösten 2020  
Där kommer njurmottagning, predialys, självdialys, hem-hemodialys och peritonealdialys att ingå.  
 
Idag bedrivs pre och hem-hemodialysen på hemodialysmottagningen men kommer från och med september 2019 ligga på njurmedicinska mottagningen fram tills de nya lokalerna är färdigställda.  
 
Vi söker dig som har ett starkt intresse av patientutbildning samt dokumenterad erfarenhet av njurmedicinsk omvårdnad på hemodialysmottagning. Du kommer tillsammans med kollegor på Njurmedicinska mottagningen vara med och utforma Njurcentrum Nord.  
 
På Njurmedicinska kliniken erbjuder vi dig en stimulerande och omväxlande arbetsmiljö. Det finns stora möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Vi har kompetensstege för sjuksköterskor och undersköterskor och satsar på kompetensutveckling i form av interna föreläsningar, klinikövergripande utvecklingsdagar, regionala kurser i njurmedicin samt poängutbildning i njurmedicinsk omvårdnad.  
 
Vi arbetar utifrån ett personcentrerat förhållningsätt och vi har mycket goda resultat i patientnöjdhetsenkäter. Vi har ett gott samarbete med patientföreningen och ordnar regelbundet träffar för patienter och anhöriga.  
 
Arbetsuppgifter:  
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av bedömning, utbildning och planering för patienter som är lämpade för hemodialysbehandling i hemmet. Du kommer samverka med övriga i vårdteamet, läkare, kurator medicinsk tekniker med flera, där patienten blir en viktig samarbetspartner.  
 
Kvalifikationer:  
Du är legitimerad sjuksköterska. Flerårig erfarenhet av sjuksköterskearbete på hemodialysmottagning är ett krav. Förutom intresse av teknik, och omvårdnad är du även intresserad av patientens lärande. Du ska ha god pedagogisk förmåga och vara en duktig organisatör och problemlösare.  
Goda kunskaper i svenska både i tal och skrift.  
 
Personliga egenskaper:  
Som person är du trygg, positiv och driftig. Du har en god förmåga att samarbeta med andra samtidigt som du har lätt för att arbeta självständigt.  
Du är flexibel och har lätt för att ta egna initiativ.  
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Arbetstidsmått: 38:15 h/vecka  
 
Kontaktperson:
Yvonne Axelsson 08-123 577 26
Anneli Nilsson 08-123 573 67
 
Intervjuer kommer genomföras löpande under annonseringstiden, ansök därför gärna  
redan idag.  
 
Välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Njurmedicinska kliniken

Danderyds Sjukhus AB