halsojobb.se

-->

Sjuksköterska till forskningsprojekt och akutsjukvård 50/50 på Barnakuten Solna!

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-25

Ansök nu

Sjuksköterska till forskningsprojekt och akutsjukvård 50/50 på Barnakuten Solna!

 

På vår barnakutmottagning i Solna tar vi emot ca 50 000 barn i åldrarna 0-18 år inom alla områden; kirurgi, ortopedi och medicin. Vi är även länets mottagande barnakutmottagning vid barntrauma och större olyckor. 
Vi har också ett stort och viktigt utbildningsuppdrag för både omvårdnadspersonal och läkare och tar detta uppdrag på stort allvar och arbetar aktivt med att utveckla kompetensen hos våra medarbetare. Vi bedriver forskning inom såväl akut- som infektions-sjukvård.
 
Vi söker nu en forskningssjuksköterska på 50% som resterande tid kommer att vara kliniskt verksam i vår barnakutverksamhet:
 
Vill du arbeta med en studie där vi skall försöka förebygga astma hos barn?
Den nordiska INSTAR-studien undersöker om behandling med kortison till småbarn med rhinovirus-utlösta andningsbesvär kan förebygga astma. Barnen följs i 2 år angående förekomst av wheeze och eventuell astma. 
Vi söker nu en forskningssjuksköterska som blir en nyckelperson för INSTAR-studien i Stockholm och som arbetar med rekrytering och inkludering av barn samt datainsamling och uppföljning. Arbetet är varierande, utvecklande och lärorikt samt ställer höga krav på samarbetsförmåga och struktur.
 
Arbetsbeskrivning forskningsprojektet i korthet:

 •  Identifiera, rekrytera och randomisera deltagare/barn inkl. provtagning och    provhantering till INSTAR-studien. 
 •  Samarbete med studieläkare, personal på akuten och personal på barnallergiforskningsenheten.
 •  Löpande kontakt med familjer.
 •  Bevakning av provsvar.
 •  Planera och genomföra uppföljningen av patienterna enligt studieprotokollet upp till 2 år efter inklusion.
 • Delta i lokala och internationella projekt samt forskningsmöten. 

 
Vi som arbetar på Barnakutmottagningen i Solna är ett härligt gäng med mycket positiv energi och vi värnar ett öppet och gott samarbetsklimat. Arbetsglädje och prestigelöshet är grundläggande för vårt arbete. Teamarbetet mellan läkare och omvårdnadspersonal är centralt i vårt arbetssätt och vi justerar ständigt vården för barnens bästa. 
 
Välkommen med din ansökan! 
 
Krav:

 •  Avlagd sjuksköterskeexamen med svensk legitimation. 
 • Specialistsjuksköterskeexamen med magisterutbildning.
 • Kunskaper i svenska.

Meriterande kvalifikationer:

 •  Erfarenhet av forskning eller projektarbete samt intresse för egen forsknings vidareutbildning.
 • Självständighet och god samarbetsförmåga.
 •  Vana att arbeta i team.
 • GCP utbildning är meriterande. Särskilt meriterande är intresse för egen forskningsvidare utbildning.
 •  Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet.

 Urval och intervjuer kommer att ske fortlöpande. Tillsättning av tjänsten kan komma att ske innan sista ansökningsdatum: Tillsvidare heltid/deltid.
 
Kontakt:
Omvårdnadschef
Ylva Höghielm, ylva.hoghielm@sll.se, 0724698860
Aron Luthman, aron.luthman@sll.se, 0851770260
 
Vid frågor kring forskningsprojektet kan Jon Konradsen kontaktas, jon.konradsen@sll.se, tel 0704242058
 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Barn- och Kvinnosjukvård med 3200 medarbetare är verksamma inom sex patientområden och två intertematiska funktionsområden. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus. Temat är organiserat i 25 patientflöden och cirka 160 patientgrupper inom barn- och kvinnosjukvård.  

Till oss kommer de allra svårast sjuka barnen från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar och akuta tillstånd samt tar hand om för tidigt födda barn. Temats kvinnosjukvård innefattar områden som graviditet och förlossning, gynekologi och reproduktionsmedicin. Temat har cirka 310 000 patientbesök per år, varav 105 000 akuta besök. Varje år sker cirka 8 500 förlossningar. Barn- och Kvinnosjukvård har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Sjuksköterska till forskningsprojekt och akutsjukvård 50/50 på Barnakuten Solna!

Karolinska Universitetssjukhuset