halsojobb.se

-->

Sjuksköterska till Blodcentralen Odenplan

Ansök nu

Sjuksköterska till Blodcentralen Odenplan

Vi erbjuder
Blodcentralen Odenplan är en av Stockholms tre fasta blodcentraler och finns på Norrtullsgatan 6 i ljusa och nyrenoverade lokaler med en strålande utsikt över Stockholm. Utöver blodgivning så sker även plasmagivning och trombocytgivning här.

Vi som arbetar på Blodcentralen bidrar varje dag till att sjuka eller skadade människor kan må bättre.

Varje dygn går det åt omkring 100 liter blod till patienter i Stockholms sjukvård. Att få blod handlar ofta om skillnad mellan liv och död. Blodet ges av frivilliga, obetalda blodgivare och det är vår uppgift att ta hand om dem på allra bästa sätt. Hur vi bemöter dem och vilken service vi ger kan avgöra om de kommer tillbaka eller inte.

Vi arbetar med kompetens, medmänsklighet, tillgänglighet och nytänkande som ledord.

Om du är en person som vill utvecklas på arbetet, bemöter dina medmänniskor med värme, är flexibel och öppen samt vill bidra till förbättringar – då kan du vara rätt person för den lediga tjänsten.

Vår arbetsgrupp på Blodcentralen Odenplan består av cirka 32 personer - sjuksköterskor, undersköterskor, chaufförer, administratörer och läkare.

Vi värnar om varandra och strävar efter mångfald i gruppen för att komplettera varandra på bästa sätt.

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna består främst av att ta hand om blodgivarna hela vägen genom deras besök. Att hälsa dem välkomna, ge information, intervjua dem utifrån hälsodeklarationen samt genomföra provtagning och blodtappning i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter.

Förutom arbetet med blodgivarna förekommer även andra arbetsuppgifter och ansvarsområden.

Du förväntas vara delaktig i rutiner och utvecklingsprocesser som syftar till att få verksamheten att fungera på bästa sätt.

Vi söker
För att trivas hos oss är det viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga och genuint intresse för att arbeta med människor.

Du bemöter blodgivare och kollegor med omtanke och respekt och delar med dig av din kunskap och entusiasm.

Du tar egna initiativ, kan arbeta självständigt och göra egna bedömningar.

När det är mycket att göra har du förmågan att behålla ditt lugn och sprida det till dem omkring dig. 

Du behöver därför vara serviceinriktad och ha en god samarbetsförmåga. 

Stor vikt lägges vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav: 

  • Legitimerad sjuksköterska. 
  • Goda kunskaper i svenska språket både muntligt och skriftligt samt gärna goda kunskaper i engelska då vi numera även erbjuder blodgivning på engelska.

  • God fysik krävs då det förekommer tunga fysiska moment.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan! 
Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Kontroll av arbets- och uppehållstillstånd kommer att ske i samband med intervju.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.

Vi är cirka 2 300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 50 provtagningsenheter i öppenvården. Vi har dessutom ett antal fasta och mobila tappställen för blodgivare. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.


Dela detta jobb

Sjuksköterska till Blodcentralen Odenplan

Karolinska Universitetssjukhuset