halsojobb.se

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

-->

Sjuksköterska till Aferesmottagning, Karolinska Universitetslaboratoriet i Huddinge

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-25

Ansök nu

Sjuksköterska till Aferesmottagning, Karolinska Universitetslaboratoriet i Huddinge

 

Vi erbjuder

Längtar du efter att arbeta i en avancerad och högspecialiserad vårdmiljö? Är du en sjuksköterska som gillar att vara med där det händer och vill kunna utveckla sjukvården idag och framtiden? Hos oss har du möjlighet till det!

Vi har en spännande verksamhet som utvecklas och erbjuder dig möjligheten till utveckling i din roll. Vi hjälper till med din personliga utveckling och lägger stor vikt vid dina kvalitéer. Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Om verksamheten

På Aferesmottagningen utför vi avancerade blodbehandlingar eller cellskördar. Vårt uppdrag inom SLL innefattar flera olika aferestekniker där fortlöpande utvecklingsarbete inkl. FoUU är viktig del av kvalitén. Vi samarbetar med flera olika beställare. Vi är aktiva på Karolinska Huddinge och Solna där teamet tillsammans med flera läkare består av 15 sjuksköterskor, varav 10 sjuksköterskor arbetar på Huddinge C2:58.

Organisatoriskt är FO KITM indelat i fyra olika sektioner som vardera leds av en sektionschef. Aferesmottagning (AFM) hör till sektionen Hemoterapi och leds av en enhetschef. Vår verksamhet är ackrediterad och kvalitetsarbete ingår i arbetsuppgifterna.

Om tjänsten

Arbetet är stimulerande och har stor bredd. Du kommer att möta patienter i allt ifrån akuta situationer av intensivvårdskaraktär till patienter som kommer hemifrån. Du möter även friska givare för allogen stamcellsskörd eller granulocytaferes. Aferesbehandling kan förbättra sjukdomsprognosen eller göra patienten frisk från sin sjukdom.

I arbetet ingår behandlingar såsom stamcellsskörd, olika afereser (plasma-, tromba-, leuka-, foto- och erytraferes), olika kolonnbehandlingar (LDL, ADA, Therasorb, Glycosorb), venesectio och framtagande av celler för forskning. En viktig del är också understödjande uppgifter som till exempel hantering av infarter (perifera/centrala), transfusion av blodkomponenter. Tjänsten innefattar också administrativt arbete såsom egna ansvarsområden och deltagande i olika utvecklingsprojekt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och omfattningen är heltid. Tjänstgöring sker dagtid och efter en tids tjänstgöring ingår också helgberedskap.

Vi söker

Arbetet med svårt sjuka patienter i alla åldrar kommer att ställa krav på dig i sjuksköterskerollen. Därför söker vi dig som är en noggrann och ansvarskännande person och som kan arbeta både självständigt och i team. Du ska ha god samarbetsförmåga och ett gott bemötande till patienter och medarbetare.

Du behöver ha förmåga att hantera stress och kunna göra snabba prioriteringar men också kunna sprida trygghet. Vi önskar också att du är en driven person som gärna engagerar dig och är intresserad av fortlöpande kompetensutveckling. Vi lägger stor vikt vid god samarbetsförmåga, flexibilitet och eget ansvar. 

Kvalifikationer 

Krav: 

- Legitimerad sjuksköterska

- Du har kunskaper av maskinell utrustning såsom exempelvis IVA, dialys eller klinisk erfarenhet från exempelvis aferes, hematologi, onkologi, njurmedicin, reumatologi eller transplantation.

Kontakt

Jarmo Henriksson, Sektionschef
Telefon: 073-699 48 37
E-post: jarmo.henriksson@sll.se

Du får gärna höra av dig om du vill höra mer. Varmt välkommen med din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

1. Personligt brev 
2. CV
3. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)

- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.

Vi är cirka 2 300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 50 provtagningsenheter i öppenvården. Vi har dessutom ett antal fasta och mobila tappställen för blodgivare. 

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Sjuksköterska till Aferesmottagning, Karolinska Universitetslaboratoriet i Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset