halsojobb.se

Sjuksköterska med projektvana sökes till en radiologisk verksamhet

Ort
Kategorier
Utgår

2020-07-06

Ansök nu

Sjuksköterska med projektvana sökes till en radiologisk verksamhet

Vill du vara med att designa och styra patientflödet till röntgen? Vi lever i en föränderlig värld och som Bild och Funktion jobbar vi med ständiga förändringar för att förbättra vår service till våra patienter. Med detta i bakgrunden vill vi testa ett nytt arbetssätt, där vi ska driftsätta en förberedelseenhet till hösten 2020.

I förberedelseenheten ska patienter förberedas inför sin radiologiska undersökning. Efter förberedelser ska patienter hänvisas till respektive undersökningslabb. 

På Bild och Funktion i Huddinge erbjuder vi dig som allmän sjuksköterska ett nära samarbete med röntgensjuksköterskan/undersköterskan/läkaren vid olika röntgenundersökningar på avdelningen. Du kommer få arbeta i en helt ny förberedelseenhet som planeras öppna under 2020 där du kommer få vara med och påverka nya arbetssätt och rutiner. Du kommer få arbeta med patientgrupper från flera olika modaliteter, främst Datortomografi (DT) och Magnetkamera (MR).
 
Om tjänsten

 • I tjänsten som allmän sjuksköterska hos oss kommer du:
 • Planera tillsammans med omvårdnadschef för driftsättningsfasen för nya verksamheten
 • Ansvara för förberedelseenheten 
 • Samarbeta och samråda med läkare, övriga sjuksköterskor och undersköterskor på avdelningen samt samarbeta med andra enheter internt/externt.
 • Läsa remiss och förbereda patienten ut efter metodbeskrivning som finns tex. sätta PVK, ev port á cath, koppla infusion, ge patienten att dricka inför bukundersökningar.
 • Administrera läkemedel och kontrast vid behov och i samråd med röntgensjuksköterskan. Föra läkemedelsjournal i Take Care vid behov.
 • Använda RIS/PACS (datasystem för röntgenundersökningar) i samråd med röntgensjuksköterskan för registrering, bokning och dokumentation för adekvata uppgifter. 
 • Kontrollera patientens ID samt kolla att alla uppgifter finns i enlighet med våra riktlinjer.
 • Identifiera riskpatienter inför kontrastmedelsundersökningar. Om nytt P-krea krävs, ta det i samband med att PVK sätts. 
 • Ge och ta emot adekvat information till patienten och remitterande instans. Informera patienten hur undersökningen går till och ge anvisningar om eftervård. Ansvara för patientens omvårdnad i väntan på sin undersökning. Patienten och närstående ska bemötas med respekt och empati. Hänsyn ska tas till patientens individuella behov.
 • Följer de säkerhetsriktlinjerna som finns för varje modalitet.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst samt ett vikariat 12 månader - heltid. Tjänsten avser dagtjänstgöring. Tillträde sker omgående eller enligt överenskommelse.
 
Vi erbjuder dig

 • Individuell inskolningsplan. 
 • Utbildning i handledning av studenter och nya kollegor. 
 • Föreläsningar varje vecka. 
 • Möjlighet till att ansöka om personalbostad. 
 • Friskvårdsbidrag/subventionerad träning. 
 • Möjligheter till kongresser och externa kurser/utbildningar. 
 • Möjlighet till vidareutbildning på avancerad nivå såsom Magister, PhD, etc. 
 • Du välkomnas till en härlig och kompetent arbetsgrupp!

 
Vi söker 
Vi välkomnar dig som tar ansvar för ditt arbete samt styrs av mål- och resultattänkande i prioriteringar, planering och agerande. Du är bekväm i att omprioritera och frångå en plan för att lösa en uppkommen situation.

Vi uppskattar att du är nyfiken och engagerad i att utveckla och förbättra det dagliga arbetet samt tycker om att arbeta i nära kontakt med patienter. Vidare är du lyhörd inför andras behov; du känner av, lyssnar in och förmedlar information tydligt och rakt. 
 
Kvalifikationer 
Krav: Legitimerad sjuksköterska
Meriterande: Erfarenhet av arbete på en radiologisk verksamhet. Erfarenhet av förbättringsprojekt samt god vana med olika typer av perifera infarter.
 
Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vi ser fram emot din ansökan! 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Bild och Funktion är en sjukhusövergripande funktion som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom Radiologi, Medicinsk Strålningsfysik, Nuklearmedicin och Fysiologi vid Karolinska Universitetssjukhuset. Funktionen samlar alla sjukhusets resurser inom kompetensområdet i en organisation som omfattar drygt 900 medarbetare och indelas i nio funktionsområden i Huddinge och Solna.  

Inom Bild och Funktion möts den nyaste, mest avancerade tekniken och högspecialiserade läkare, sköterskor, fysiker och biomedicinska analytiker. Tillsammans skapar vi ett högkompetent team med patienten i fokus.  

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Sjuksköterska med projektvana sökes till en radiologisk verksamhet

Karolinska Universitetssjukhuset